Žygimantas Pavilionis skrenda į Izraelį: „Blogis vienijasi, turime vienytis ir mes“

Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas konservatorius Žygimantas Pavilionis kartu su kitų Baltijos valstybių URK vadovais sekmadienį skrenda į Izraelį išreikšti solidarumą su „Hamas“ smogikų užpulta tauta.

Žygimantas Pavilionis sekmadienį skrenda į Izraelį išreikšti solidarumą.<br>Lrytas.lt koliažas
Žygimantas Pavilionis sekmadienį skrenda į Izraelį išreikšti solidarumą.<br>Lrytas.lt koliažas
Žygimantas Pavilionis.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>T.Bauro nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>T.Bauro nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 15, 2023, 12:17 PM

„Turbūt vienas svarbiausių lėktuvo bilietų mano gyvenime. Iki paskutinės minutės nebuvau tikras, kad pavyks jį gauti. Visų, išskyrus Izraelio, linijų skrydžiai atšaukti. Mes su estais ir latviais Užsienio reikalų komitetų pirmininkais skrendam. Jau šiandien vakare būsime Jeruzalėje, nes šiandien mes visi esame Izraelitai“, – feisbuke paskelbė Ž.Pavilionis.

URM pirmininkas Jeruzalėje ketina susitikti su kitų Baltijos šalių užsienio reikalų komitetų pirmininkais. Šiai komandiruotei Seimo valdyba pritarė spalio 4 dieną, dar prieš „Hamas“ smogikų išpuolius.

Nepaisant to, anot Ž.Pavilionio, Izraelio parlamento – Kneseto – Užsienio reikalų komiteto pirmininkas paprašė šio vizito nenukelti.

„Vykstame jų parlamento kvietimu. Tikėtina, kad būsime viena pirmųjų parlamentinių delegacijų, kurios atvyksta po tos agresijos, nes tik rytoj prasideda Kneseto sesija. Jų URK pirmininkas yra kilęs iš Ukrainos, žinomas disidentas, kaip ir jo tėvas.

Tiesą pasakius, pradžioje planavome vykti dėl didesnio solidarumo, kurį norėjome sutelkti Ukrainos pergalei, tačiau dabar tą patį darysime Izraelio pergalei, nes priešai ir organizatoriai šių išpuolių, tikėtina, yra vieni ir tie patys – Iranas ir praktiškai sąjungininkų santykyje su juo esanti Rusija.

Kadangi blogis vienijasi, turime vienytis ir mes, bandantys apginti laisvę ir demokratiją“, – portalui lrytas.lt prieš pat skrydį sakė Ž.Pavilionis.

Visos skrydžių bendrovės, išskyrus paties Izraelio, atšaukė reisus į šią šalį. Su Izraelio avialinijomis iš Vokietijos skris ir Lietuvos parlamentaras.

Jis atkreipė dėmesį, kad lėktuvas – pilnas namo grįžtančių izraeliečių, ketinančių padėti ginti valstybę.

„Esu labai laimingas su kitais Baltijos šalių URK pirmininkais, kad mums pavyko tuos bilietus gauti“, – akcentavo Seimo URK pirmininkas.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija trečiadienį sugriežtino rekomendaciją dėl kelionių į Izraelį ir Palestiną, ragindama ten nevykti.

Spalio 7-osios rytą palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo puolimą prieš Izraelį. Teroristai paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį.

Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.