A. Skaisgirytė: opozicijos atėjimas į valdžią Lenkijoje būtų gera žinia Europai

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė teigia, kad opozicijos atėjimas į Lenkijos valdžią būtų gera žinia Europai. Tačiau, pasak jos, apie tokį scenarijų kalbėti kol kas yra anksti.

 A. Skaisgirytė<br> J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
 A. Skaisgirytė<br> J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
Asta Skaisgirytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Asta Skaisgirytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 9:38 AM

„Žinoma, kad (Donaldo – ELTA) Tusko vadovaujama opozicija yra labai koeuropinė, todėl visais parametrais tai yra gera žinia Europai. Tačiau vėl gi, turėkime mintyje, kad tai dar nėra įvykęs faktas“, – LRT radijui teigė A. Skaisgirytė.

Visgi, pasak jos, labai tikėtina, kad Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda vyriausybę paves formuoti daugiausiai palaikymo susilaukusiai partijai – „Teisė ir teisingumas“ (PiS).

„Tai dar laukia žingsnis, kai, greičiausiai PiS partija formuos vyriausybę, formuos koaliciją. Na, ir priklausomai nuo sėkmės ar nesėkmės tos koalicijos, bus daromi tolimesni žingsniai“, – akcentavo ji.

A. Skaisgirytė taip pat neabejoja, kad nesvarbu, kas taps valdančiaisiais, bet kokiu atveju Lietuvos ir Lenkijos santykiai išliks labai draugiški ir broliški.

„Manau, kad rasime sutarimą ir toliau mūsų bendravimas, kaip ir iki šiol, bus labai labai glaudus“, – teigė ji.

Lenkijoje sekmadienį vyksta parlamento rinkimai. Užsidarius balsavimo apylinkėms buvo paskelbta balsavusių rinkėjų apklausa.

Apklausos rezultatai rodo, kad 36,8 proc. rinkėjų balsavo už partiją „Teisė ir teisingumas“ (PiS), o 31,6 proc. – už „Piliečių koaliciją“ (KO).

Tuo metu 13 proc. rinkėjų balsavo už „Trečiąjį kelią“ (TD), kurį sudaro Lenkijos valstiečių partija (PSL) ir „Lenkija 2050“, 8,6 proc. – už „Naująją kairę, 6,2 proc. – už kraštutinės dešinės „Konfederaciją“, o 2,4 proc. – už „Nepartinius vietos valdžios aktyvistus“ (BS), 1,2 proc. už „Lenkiją yra viena“ (PJJ), o 0,2 proc. – už kitas partijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.