Žurnalistų profesionalų asociacijos vadove išrinkta B. Davidonytė

Žurnalistų profesionalų asociacijos (ŽPA) vadove išrinkta žurnalistė Birutė Davidonytė. Praėjusią savaitę įvykęs pirmasis ŽPA narių susirinkimas jos kandidatūrai pritarė bendru sutarimu.

Birutė Davidonytė
Birutė Davidonytė
B.Davidonytė ir I.Kinčinas
B.Davidonytė ir I.Kinčinas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 11:31 AM, atnaujinta Oct 16, 2023, 11:32 AM

Susirinkime į valdybą išrinkti du nauji nariai – „Atviros Klaipėdos“ žurnalistas Martynas Vainorius ir LRT radijo žurnalistė Liepa Želnienė. Valdyboje nuo organizacijos veiklos pradžios dirba Jūratė Damulytė, Rita Miliūtė ir Indrė Makaraitytė. Iš asociacijos ir jos valdybos pasitraukė žurnalistinio darbo šiuo metu nedirbantis vienas asociacijos steigėjų Dovydas Pancerovas.

Pavasarį įsteigta Žurnalistų profesionalų asociacija šiuo metu jau vienija kelias dešimtis įvairiose redakcijose dirbančių praktikuojančių žurnalistų. Užbaigus formalias steigimo procedūras asociacija imasi aktyvios veiklos.

„Asociacijos siekis ir pirmi visų narių sudėlioti darbai yra labiausiai susiję su žurnalistų ir visuomenes teise gauti informaciją. Asociacija ne tik reaguos į aktualijas, kai bus bandoma įstatymais riboti žodžio laisvę, nuo žurnalistų slėpti informaciją ar savo darbe jie susidurs su kitais iššūkiais, bet ir pati sieks pagerinti žurnalistų prieigą prie informacijos, nes tik taip žurnalistai gali užtikrinti visuomenės teisę žinoti. Taip pat sieksime prisijungti prie tarptautinių profesinių organizacijų, deleguoti atstovus į nacionalines žiniasklaidos savireguliacijos institucijas“, – pranešime sakė asociacijos pirmininkė B. Davidonytė.

Žurnalistų profesionalų asociacija įkurta kovo pabaigoje, keliems žinomiems žurnalistams išstojus iš Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS). Jie bei kiti asociacijos steigėjai nepalaikė LŽS ir jos pirmininko kaltinimų kokybiškų žurnalistikos studijų Vilniaus universitete siekiantiems žurnalistikos studentams, nepritarė LŽS vadovybės pozicijai dėl LRT generalinio direktoriaus rinkimų.

Šiuo metu asociacijoje yra 27 nariai – žurnalistai, dirbantys LRT, „Verslo žinios“, „15min“, „Redakcija“, ELTA, „Reuters“, „Atvira Klaipėda“, „Tauragės kurjeris“, „Lietuvos sveikata“. Didesnė jų dalis anksčiau nėra priklausę profesinėms organizacijoms.

„Labai džiaugiuosi, kad prie asociacijos prisijungė tiek žinomų, aktyvių įvairiose redakcijose dirbančių žurnalistų. Mano supratimu, tai yra pagrindinis asociacijos skirtumas nuo kitų organizacijų – asociacijos nariais gali būti tik realiai šį darbą dirbantys žurnalistai. Noriu pakviesti prisijungti ir kitus kolegas žurnalistus, kuriems svarbūs žiniasklaidos, duomenų atvirumo, žodžio laisvės klausimai“, – teigė B. Davidonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?