„Hamas“ surengtų žudynių vietose apsilankęs Ž. Pavilionis šokiruotas: nieko panašaus savo gyvenime nesu matęs

Izraelyje pastarosiomis dienomis besilaikantis Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Žygimantas Pavilionis sako, kad jį šokiravo vaizdai iš „Hamas“ išpuolių susilaukusių vietų. Anot jo, tam prilygti negali ir vaizdai, matyti Rusijos agresiją patyrusioje Ukrainoje.

Žygimantas Pavilionis.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>ELTA / Marius Morkevičius
Žygimantas Pavilionis.<br>ELTA / Marius Morkevičius
Daugiau nuotraukų (2)

Viktorija Smirnovaitė

Oct 17, 2023, 4:32 PM

„Buvome dviejose kibucuose, prie pat Gazos sienos, kur buvo išžudyta apie dešimt procentų gyventojų. Buvome ir toje vietoje, kur vyko festivalis. (…) Devynis kartus buvau Ukrainoje po 2022-ųjų vasario 24 d. Tai pagal pasibjaurėjimo lygį, nieko panašaus savo gyvenime nesu matęs“, – Eltai telefonu iš Izraelio teigė Ž. Pavilionis.

„Tiesiog bjauru, baisu, bet daugiau bjauru nei baisu. Tai yra blogis, kuris turi religinę potekstę. Ne veltui izraelitai veda šių įvykių paralelę su Holokaustu, nes kaip sako ir kareiviai, vaikštantys po teritoriją – „Hamas“ tiesiog naikina visus žydus“, – teigė Ž. Pavilionis.

Lietuvos politikas teigė išgirdęs vietinių gyventojų pasakojimus, kad kai kuriose gyvenvietėse eidami žudyti izraeliečių, teroristai ateidavo su sąrašais, žinodami, kas kiekviename name gyvena.

„Kai kuriose gyvenvietėse (…) kaip ir Bučoje – jie ateidavo su sąrašais, žinodami, kas ten gyvena. (…) Ta blogio ašis apsisprendė parodyti viską, ką gali ir, kaip pasakojo vienas karių, tai nėra kažkokie laukiniai barbarai. Tai gerai ginkluota, treniruota ir prieš Izraelį veikianti Irano religinė gvardija“, – sakė politikas.

„Jų planas buvo paimti kaimų gyventojus įkaitais ir tuomet reikalauti to, ko nori Islamo revoliucija, kurią kursto Iranas. Bet jiems tai nepavyko, nes žydai priešinosi“, – kalbėjo parlamentaras.

Pasak Ž. Pavilionio, izraeliečiai, su kuriais jam teko bendrauti, teigė, kad yra pasiryžę kovoti su jų šalį užpuolusia teroristine grupuote. Todėl, pažymėjo parlamentas, labai svarbu palaikyti Izraelį šioje kovoje.

„Jie sakė, kad mums labai reikia, kad būtumėte su mumis, kai mes ginsimės, mes tikrai apsiginsime. Neleisime kartoti Holokausto – pakėlėme 350 tūkst. rezervistų be kariuomenės ir tikrai ginsimės“, – sakė Ž. Pavilionis.

„Turime reikalą su priešu, kuris nori sunaikinti Izraelį kaip tokį ir kadangi ši tauta buvo su mumis jau 700 metų, būtų labai gerai, kad kai ji yra bėdoje, visi būtume su jais“, – pabrėžė parlamentaras.

ELTA primena, kad spalio 7-osios rytą palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo puolimą prieš Izraelį. Teroristai paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

Izraelyje žuvo mažiausiai 1 400 žmonių, o per atsakomuosius smūgius Gazos Ruože – 2 750 žmonių.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad po atakų buvo aptikta apie 1 500 teroristų kūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.