Rinkdami merą antrajame ture kupiškėnai balsuoja taip pat aktyviai: pirmąją išankstinio balsavimo dieną atvyko 252 rinkėjai

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną rinkdami Kupiškio rajono savivaldybės merą balsuoti atvyko 252 rinkėjai. Kaip informuoja Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), tai yra beveik 1,78 procento nuo bendro visų Kupiškio rajono savivaldybėje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

Rinkimai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rinkimai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2023, 10:50 PM

VRK duomenys rodo, kad rinkėjų aktyvumas antrajame šių rinkimų ture kol kas yra lygiai toks pat kaip ir pirmajame. Prieš dvi savaites balsuoti iš anksto į savivaldybės pastatą atvyko taip pat – 252 kupiškėnai.

Kaip ir pirmajame rinkimų ture, taip ir dabar, aktyviausiai iš anksto balsavo rinkėjai, kurie yra priskirti Kupos, Račiupėnų ir Senamiesčio rinkimų apylinkėms.

Iš viso šiuose rinkimuose balsavimo teisę turi daugiau kaip 14 tūkst. Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjų.

Balsavimas iš anksto renkant merą Kupiškio savivaldybėje tęsiasi, jis truks dar dvi dienas, iki spalio 19 dienos 20 valandos vakaro. Balsuoti išankstinėmis dienomis savivaldybės pastate rinkėjai gali nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro.

Trečiadienį ir ketvirtadienį balsavimo procesas bus organizuojamas Kupiškio rajono savivaldybės teritorijoje esančiose sveikatos priežiūros bei socialinės priežiūros įstaigose.

Penktadienį ir šeštadienį rinkimų komisijų nariai vyks į rinkėjų namus, kur balsuos tie rinkėjai, kurie turi teisę balsuoti namuose: neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai.

Spalio 22-oji – pagrindinė pirmalaikių Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimų pakartotinio balsavimo diena, kai rinkėjai balsuos savo rinkimų apylinkėse nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro.

ELTA primena, kad pakartotinio balsavimo metu Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjai balsuodami nuspręs, ar meru bus išrinkta Eglė Blaževičienė, iškelta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, ar Algirdas Raslanas kurį iškėlė Lietuvos socialdemokratų partija.

VRK, patvirtinusi spalio 8 dieną vykusio pirmojo rinkimų turo rezultatus, nustatė, kad už E. Blaževičienę balsavo 29,87 proc., už A. Raslaną – 28,20 proc. rinkėjų.

Spalio 8 dieną Kupiškio rajone vykusiame pirmajame pirmalaikių mero rinkimų ture, VRK duomenimis, iš viso balsavo 47,04 proc. rinkėjų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos statistika rodo, kad aktyviausiai savivaldybių tarybų narius ir merus rinko 55–64 metų amžiaus kupiškėnai, jų dalyvavo 25,92 procento nuo balsuoti atėjusių rinkėjų. Mažiausiai aktyvi grupė šiuose rinkimuose buvo 25–29 metų amžiaus rinkėjai. Jų balsuoti atvyko 2,57 procento nuo visų rinkimuose balsavusių rinkėjų.

Pirmalaikiai mero rinkimai surengti po to, kai buvęs Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas neteko mandato. Apeliacinis teismas gegužę pripažino jį kaltu dėl korupcijos ir uždraudė 4 metus dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame sektoriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.