V. Rupšys dalyvaus ES karinio komiteto konferencijoje

Šią savaitę, spalio 17–19 dienomis, Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys Sevilijoje dalyvaus Europos Sąjungos (ES) karinio komiteto konferencijoje.

V.Rup<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
V.Rup<br>J.Kalinsko (ELTA) nuotr.
A. Anu<br>LK nuotr.
A. Anu<br>LK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 17, 2023, 11:35 AM

Tai pirmas išvažiuojamasis ES kariuomenių vadų susitikimas, kurio metu bus tariamasi karinės paramos Ukrainai perspektyvų bei ES Greitojo reagavimo pajėgų kūrimo. Planuojama, kad taip pat vyks pajėgumų vystymo plano peržiūra ir atnaujinimas, praneša Lietuvos kariuomenė (LK).

Nurodoma, kad konferencijoje kariuomenių vadai daug dėmesio skirs bendrų pratybų organizavimui ir vykdymui. Išvažiuojamasis susitikimas organizuojamas, siekiant gyvai stebėti pirmąsias ES vadovaujamas „Krizių valdymo karines pratybas 23“.

Šiose pratybose iš 19 valstybių narių dalyvauja apie 2800 karinio personalo, jomis siekiama padidinti ES karinį pasirengimą ir gebėjimą greičiau bei ryžtingiau reaguoti į išorės konfliktus ir krizes.

Tuo metu sesijoje apie ES misijas ir operacijos metu bus aptariamos tarptautinės ES operacijos, ypatingą dėmesį skiriant Sahelio regiono (Burkina Faso, Čado, Malio, Mauritanijos ir Nigerio valstybės) misijų ateičiai strateginių varžovų ar teroristinių grupuočių įtakos saugumui kontekste.

Anot LK, vizito Ispanijoje metu V. Rupšys taip pat susitiks su Rumunijos kariuomenės vadu gen. Daniel Petrescu bei Graikijos kariuomenės vadu gen. Konstantinos Floros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.