I. Šimonytė vieši Jerevane: susitiks su Armėnijos prezidentu Vahagnu Chačaturianu ir premjeru Nikolu Pašinianu

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė šią savaitę, spalio 18–20 dienomis, lankysis Armėnijoje. Tai pirmasis istorijoje Lietuvos ministro pirmininko vizitas į Armėniją.

Ingrida<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Ingrida<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Jeveranas, Armėnija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Jeveranas, Armėnija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 3:44 PM

Kaip nurodoma pranešime, premjerės darbo vizitu siekiama išreikšti Lietuvos paramą demokratinei Armėnijai, susiduriančiai su saugumo ir humanitariniais iššūkiais bei siekiančiai glaudesnio bendradarbiavimo su Vakarų šalimis, taip pat – dialogui siekiant normalizacijos bei tvarios ir ilgalaikės taikos Pietų Kaukaze.

Numatoma, kad suplanuotuose susitikimuose su Armėnijos prezidentu Vahagnu Chačaturianu ir premjeru Nikolu Pašinianu I. Šimonytė aptars saugumo situaciją regione ir pasaulyje, humanitarinę padėtį į šalį pasitraukus daugiau nei 100 tūkst. etninių armėnų iš Kalnų Karabacho, galimybes stiprinti dvišalį Lietuvos ir Armėnijos bendradarbiavimą bei Armėnijos ir Europos Sąjungos (ES) santykius.

Vyksiančiuose susitikimuose taip pat bus akcentuojamas Lietuvos pasirengimas tęsti ir plėsti pagalbą Armėnijai įgyvendinant demokratines reformas bei ES-Armėnijos visapusiškos ir tvirtesnės partnerystės susitarimą (CEPA).

Vizito metu premjerė taip pat lankysis šiemet įsteigtos ES civilinės misijos Armėnijoje (EUMA) būstinėje Jeghegnadzore, kur susitiks su misijos vadovu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.