VTEK nutarė: kelionės Majamyje metu A. Bužinskas ir L. Koriznienė pažeidė viešuosius ir privačiuosius interesus

Buvusi Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė ir jos pavaduotojas Adomas Bužinskas praėjusiais metais vykusios kelionės į Majamį metu pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą, trečiadienį konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas ir jo pirmtakė Lina Koriznienė.<br>Lrytas.lt koliažas
Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas ir jo pirmtakė Lina Koriznienė.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-18 14:02

„Komisija posėdyje nusprendė, kad vieną iš dienų vykę į su tarnybinės komandiruotės tikslais nesusijusį Ki Vesto miestą, kai tuo metu turėjo dalyvauti minėtosios parodos lydimuosiuose renginiuose, minimi asmenys pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatyme (toliau – VPIDĮ) įtvirtintą prievolę sąžiningai ir tinkamai atlikti tarnybines pareigas“, – skelbiama VTEK pranešime.

2022 metų rugsėjo mėnesį L. Koriznienė ir A. Bužinskas Majamyje dalyvavo tarptautinėje išmaniojo miesto parodoje „Smart city Expo“.

Komisija taip pat nutarė, kad taip pat Adomas Bužinskas, grįžęs ir pateikęs Vilniaus miesto savivaldybės administracijai apmokėti kelionės į Ki Vesto miestą kuro bei automobilio stovėjimo išlaidas, pažeidė įstatyme įtvirtintą prievolę nesinaudoti savivaldybių valdomu turtu ne tarnybinei veiklai. VTEK konstatavo ir tai, kad tuometinis administracijos direktorės pavaduotojas pažeidė įtvirtintą prievolę nesinaudoti tarnybinėmis pareigomis ar tarnybiniu statusu asmeninei naudai gauti.

„Siekiant užtikrinti skaidrumą bei didinti pasitikėjimą valstybe, nedera naudotis komandiruotėmis asmeniniams poreikiais tenkinti, pavyzdžiui, užsiimti pažintiniu ar poilsiniu turizmu, pramogomis, kelionėmis ir panašiai. Toks elgesys pasinaudojant tarnybinėmis pareigomis mažina gyventojų pasitikėjimą valstybės ir savivaldybių institucijomis“, – pranešime teigia pirmininkas Gediminas Sakalauskas.

VTEK tyrimas pradėtas po to, kai portalas Delfi paskelbė publikaciją. Kaip birželio viduryje skelbė Delfi, A. Bužinskas pernai rudenį, komandiruotės JAV metu, už savivaldybės pinigus išsinuomojo „Ford Mustang“ kabrioletą, juo važiavo į kurortinį miestą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.