G. Landsbergis Vietname: Lietuvos įmonės yra pasiruošusios įsitvirtinti Indijos ir Ramiojo vandenyno regione

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, trečiadienį susitikęs su Vietnamo premjeru Pham Minh Chinhiu, teigė, kad bendradarbiavimo ryšiai su pastarąja valstybe stiprėja, ir pažymėjo, kad Lietuvos verslas yra pasiruošęs ir toliau stiprinti savo poziciją Vietnamo rinkoje.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 2:53 PM

„Džiaugiuosi, kad mūsų dvišalė prekyba sparčiai auga. Nuo aukštųjų technologijų iki energijos ir maisto produktų mūsų įmonės atranda Vietnamą ir yra pasiruošusios įsitvirtinti rinkoje. Tai aiškus įrodymas, kad geografiniai atstumai neturi reikšmės, kai sutinki atsakingą ir patikimą partnerį“, – pranešime spaudai cituojamas G. Landsbergis.

Kaip nurodo Užsienio reikalų ministerija (URM), susitikime ministras Vietnamo premjerui pristatė Lietuvos Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono strategiją bei rengiamą veiksmų planą, kuriuo siūlo šio regiono šalims kartu dalyvauti tarptautinių formatų iniciatyvose dėl taisyklėmis grindžiamos pasaulio tvarkos stiprinimo.

Vietnamas yra svarbus partneris regione siekiant aktyvesnio politinio dialogo ir dvišalio ekonominio bendradarbiavimo. Lietuvos siekis diversifikuoti eksporto rinkas ir tiekimo grandines, orientavimasis į Indijos ir Ramiojo vandenynų regioną pasiteisina: 2022 m. eksportas į Vietnamą išaugo 24 proc.“, – tvirtino Lietuvos diplomatijos vadovas.

Susitikimo metu buvo aptartos Lietuvos informacinių technologijų, daiktų interneto, kibernetinio saugumo, maisto technologijų įmonių veiklos perspektyvos ir steigimosi Vietname galimybės.

Ministras taip pat paprašė Vietnamo premjero paspartinti sprendimus išduodant leidimus importuoti jautieną ir kiaušinių produktus į Vietnamą.

G. Landsbergis – pirmasis Lietuvos užsienio reikalų ministras, kuris lankosi Vietname.

Spalio 24–31 dienomis ministras kartu su Lietuvos verslo delegacija lankosi Vietname, Singapūre ir Indonezijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.