Seimo etikos sargai aiškinsis, ar V. Juozapaičio planuojamas jubiliejinis koncertas yra suderinamas su parlamentaro veikla

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nusprendė aiškintis, ar jubiliejinį mokamą koncertą organizuojantis Kultūros komiteto pirmininkas konservatorius Vytautas Juozapaitis nepažeidė Seimo statuto.

 V. Juozapaitis<br> J. Balčiūno (ELTA) nuotr.
 V. Juozapaitis<br> J. Balčiūno (ELTA) nuotr.
 V. Juozapaitis<br>D.Matvejevo nuotr.
 V. Juozapaitis<br>D.Matvejevo nuotr.
 V. Juozapaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
 V. Juozapaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
 V. Juozapaitis<br>T.Bauro nuotr.
 V. Juozapaitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Oct 25, 2023, 2:58 PM, atnaujinta Oct 25, 2023, 3:03 PM

Į komisiją su prašymu išsiaiškinti, ar V. Juozapaičio veikla suderinama su Seimo nario pareigomis, kreipėsi Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.

„Pasirodė informacija, kad Vytautas Juozapaitis šių metų gruodžio 22 dieną 19 valandą Valdovų rūmuose rengia savo jubiliejinį koncertą. Atsižvelgiant į tai, kad koncertas yra mokomas, kolegai kyla pagrįstų abejonių, ar Seimo narys nepažeidė Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtinto draudimo gauti bet kokį kitą atlyginimą ir užsiimti bet kokia kita veikla“, – parlamentaro kreipimąsi įgarsino komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė.

„A. Mazuronis pažymi, kad V. Juozapaitis, būdamas Seimo nariu, rengia jau ne pirmą koncertą ir tai dar labiau verčia abejoti, ar tokia veikla neperžengia Seimo nariams statute įtvirtintos veiklos ribų, prašo mūsų išsiaiškinti“, – pranešė komisijos pirmininkė.

Tyrimą nutarta pradėti bendru komisijos narių sutarimu.

ELTA primena, kad Seimo Kultūros komiteto pirmininkas V. Juozapaitis prieš Kalėdas planuoja surengti jubiliejinį koncertą.

Diskusijos dėl V. Juozapaičio koncertų Seime užverda ne pirma kartą. Parlamento opozicijos atstovai jau anksčiau teigė, kad konservatoriaus kūrybinė veikla yra nesuderinama su Seimo nario pareigomis ir panašėja į normalų darbą.

Konstitucija Seimo nariui draudžia užsiimti papildomomis veiklomis, išskyrus kūrybinę veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.