A. Armonaitė tikisi, kad Seime nebus demonizuojamas siūlymas atsisakyti draudimo nepilnamečiams pasakoti apie LGBTQ

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė tikisi, kad Seime nebus „demonizuojamas“ Vyriausybės teikiamas įstatymo projektas, kuriuo siūloma atsisakyti draudimo nepilnamečius šviesti apie homoseksualius santykius. Politikės teigimu, privalu laikytis žodžio laisvės principo.

Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 26, 2023, 10:24 AM, atnaujinta Oct 26, 2023, 10:26 AM

„Tikiu, kad Seimo nariai pasisako už žodžio laisvę ir nebus demonizuojamas projektas“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį komentavo A. Armonaitė.

„Šis projektas, fundamentaliai, yra apie spaudos ir žodžio laisvę, kad žmonės galėtų rašyti tai, kas jiems atrodo svarbu, kad žmonės, kurie skaito galėtų prieiti prie pilnos informacijos“, – teigė politikė.

ELTA primena, kad Vyriausybė trečiadienį nutarė teikti Seimui Teisingumo ministerijos siūlymą Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatyme atsisakyti nuostatos, kuria remiantis 2013 m. buvo uždrausta vaikiška knyga, aprašanti homoseksualių porų meilę.

Sausio pabaigoje EŽTT paskelbė, jog Lietuva, 2013 m. uždrausdama vaikišką knygą, kurioje aprašoma ir homoseksualių porų meilė, pažeidė Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijoje užtikrintą saviraiškos laisvės principą.

Knygos „Gintarinė širdis“ platinimas sustabdytas, remiantis Žurnalistų etikos inspektoriaus raštu, kuriuo pripažinta, kad knyga, kurioje aprašoma ir homoseksualių porų meilė, žalinga vaikams iki 14 metų.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba tokį sprendimą priėmė, remdamasi Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostata, kad neigiamą poveikį nepilnamečiams darančiai informacijai priskiriama ta informacija, kuria, be kita ko, „niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“.

Teisingumo ministerija įregistravo įstatymo pataisas, kuriomis siūloma šią nuostatą pripažinti negaliojančia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.