Seime sprendžiantis P. Gražulio likimui, savo žodžių homoseksualams jis neišsižada: pasielgiau labai pilietiškai

Seime ketvirtadienį bus aiškinamasi, ar yra pagrindo sudaryti tyrimo komisiją dėl parlamentaro Petro Gražulio teisinės neliečiamybės panaikinimo. Nemalonę politikas užsitraukė po to, kai jo atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešų pasisakymų apie LGBT+ bendruomenės narius.

Petras Gražulis<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Petras Gražulis<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Petras Gražulis<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis<br>V.Skaraičio nuotr.
Petras Gražulis<br>V.Skaraičio nuotr.
Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Petras Gražulis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 26, 2023, 10:22 AM, atnaujinta Oct 26, 2023, 10:30 AM

Tiesa, paties P.Gražulio esą nebestebina tai, kad jo likimas vėl sprendžiasi Seimo salėje. Dėl savo žodžių jis teigė nesigailintis ir dabar.

„Tikrai jaučiuosi pasielgęs labai pilietiškai ir teisingai. Mes gyvenam demokratinėj šaly ir Šventą Raštą galima cituot, ir aš perpasakojau, ką kalba apie homoseksualizmą, apie seksualinius nukrypimus Šventas Raštas“, – Seime ketvirtadienį sakė P.Gražulis, pridūręs, kad LGBT+ bendruomenės atsiprašyti tikrai neketina, nes nesijaučia ją įžeidęs.

„Už ką? Aš ėjau pro Seimą ir jie mane užsipuolė, tai ką, aš neturiu teisės pasakyt savo nuomonės šitoj landsbergių diktatūrinėj šaly? Jie užkalbino ir aš pasakiau jiems, ką aš galvoju apie homoseksualizmą. Nebūtų kalbinę, būčiau praėjęs pro šoną“, – gynėsi parlamentaras.

Kaip pasiskirstys balsai Seimo salėje, P.Gražulis teigė nežinantis, tačiau priminė, kad apkaltos jam rengiamos nuolat, tad ir ši jo nenustebino.

„Šiandien girdėjau, kad opozicija nusprendė šitam absurdiškam spektakly nedalyvauti. Ar jie pakeis nuomonę, ar ne – nežinau.

Atsimenu, kad sovietmečiu sėdėjau gal šešis kartus karceriuose ir vieną kartą buvau nuteistas metams, o šitam Seime nuolatinės apkaltos – jau nesuskaičiuosiu. Tai šitas režimas yra landsbergių baisesnis nei sovietinė sistema. (...)

Sovietmečiu ko nebuvo galima kritikuot? Komunistų ir komunistinės ideologijos. O dabar genderistinės ideologijos negalima kritikuot. Dar šita ideologija yra baisesnė“, – aiškino P.Gražulis.

Į Seimą dėl P.Gražulio teisinės neliečiamybės panaikinimo antradienį kreipėsi generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Prašymas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Lietuvos Respublikos Seimo narį pateiktas įvertinus 2022 metais pradėtame ikiteisminiame tyrime surinktų duomenų visumą dėl įtariamo viešo tyčiojimosi ir žmonių grupės niekinimo dėl jų seksualinės orientacijos.

Prokuratūra teigia, kad šiuo metu turimi duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad viešai kalbėdamas po plenarinio Seimo posėdžio, kurio metu buvo svarstomas Civilinės sąjungos įstatymo projektas, P.Gražulis galimai padarė nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 2 dalyje, nurodoma pranešime.

Primename, kad šis ikiteisminis tyrimas pradėtas po praėjusių metų gegužę parlamente užfiksuotų Seimo nario P.Gražulio pasisakymų apie homoseksualius asmenis. Seimas tąkart svarstė įstatymų projektus, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius.

Po pateikimo Seimui pritarus įstatymo projektams, P.Gražulis Seime priėjo prie LGBT bendruomenės atstovų ir ėmė kalbėti apie „homoseksualizmą, pederastiją, apie platinamas venerines ligas“.

„Ir su avimis, ir lavonais, su vaikais, su vyrais. Paskaitykit Šventąjį Raštą, čia iškrypimas. (...) Jūs esate išsigimęs. Dievas sukūrė vyrą ir moterį, – kreipdamasis į LGBT atstovus kalbėjo P.Gražulis.

Tai jau antras kartas, kai Generalinis prokuroras prašo panaikinti parlamentaro teisinį imunitetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.