A. Mazuronis Generalinės prokuratūros prašymą panaikinti P. Gražulio neliečiamybę vadina selektyviu teisingumu

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis Generalinės prokurorės Nidos Grunskienės kreipimąsi dėl Petro Gražulio teisinės neliečiamybės panaikinimo vadina politikavimu ir dvigubų standartų taikymu.

Andrius Mazuronis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2023, 10:05 AM

„Kaip elgiamasi šiuo atveju, prokuratūra kaip elgiasi, man atrodo, tai yra selektyvus teisingumas, o selektyvus teisingumas yra ne kas kita kaip politikavimas“, – penktadienį „Žinių radijui“ komentavo A. Mazuronis.

„Jeigu mes kažkur deklaruojame, kad mūsų tikslas – skaidrumas arba aukšti moraliniai standartai vieniems ar kitiems, mes turime tada pasakius A, pasakyti ir B, kad mes norim, kad tie standartai būtų visiems vienodai lygūs, o ne tik Petrui Gražuliui“, – teigė politikas.

A. Mazuronis, kalbėdamas apie dvigubus standartus šioje situacijoje, referuoja į kovo mėnesį Seime apsilankiusį ir šurmulį sukėlusį komiką Olegą Šurajevą.

„Kažkodėl matėme visuomenės reakciją labai skirtingą ir konservatorių reakciją labai skirtingą ir bauda buvo 25 eurai, apie jokias baudžiamąsias atsakomybes niekas nekalbėjo. Tai, man atrodo, svarbu sakyti, kad vienodi standartai turi būti taikomi visiems“, – komentavo Seimo narys.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Generalinė prokurorė Nida Grunskienė Seimui pristatė savo kreipimąsi dėl parlamentaro P. Gražulio teisinės neliečiamybės panaikinimo. Seimas sudarė komisiją, kuri aiškinsis šią situaciją, o išvadą turės pateikti iki lapkričio 7 d.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas po praėjusių metų gegužę parlamente užfiksuotų Seimo nario P. Gražulio pasisakymų apie homoseksualius asmenis. Seimas tąkart svarstė įstatymų projektus, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius.

Po pateikimo Seimui pritarus įstatymo projektams, P. Gražulis Seime priėjo prie LGBT bendruomenės atstovų ir ėmė kalbėti apie „homoseksualizmą, pederastiją, apie platinamas venerines ligas“.

„Ir su avimis, ir lavonais, su vaikais, su vyrais. Paskaitykit Šventąjį Raštą, čia iškrypimas. (...) Jūs esate išsigimęs. Dievas sukūrė vyrą ir moterį“, – kreipdamasis į LGBT atstovus kalbėjo P. Gražulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.