A. Mazuronis sureagavo į partiečių balsų pirkimo skandalą Zarasuose: gaila, apmaudu, atsiprašau visų

Aiškėjant, kad pavasarį vykusiuose savivaldos rinkimuose Zarasų rajone „darbiečių“ naudai galėjo būti perkami balsai, Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis atsiprašo dėl šio skandalo nuviltų rinkėjų.

Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>M.Patašiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 27, 2023, 8:52 AM

„Gaila, apmaudu, atsiprašau visų, kas jaučiasi nusivylę ir panašiai. Nėra jokių pateisinimų, priiminėsime sprendimus, bandysime išmokti tas pamokas, kad ateityje nepasikartotų tokios situacijos“, – „Žinių radijo“ eteryje penktadienį atsiprašė politikas.

„Labai gaila, kad tokios istorijos vis dar pasiveja kartas nuo karto, bet, patikėkit manimi, kaip partijos pirmininkas savo kadencijoje darau, dariau ir darysiu viską, kad tokių istorijų nebūtų, kad jos būtų eliminuotos iš mūsų partinio gyvenimo ir kad Darbo partija nebūtų žmonių mintyse ir pasąmonėje linksniuojama kaip kažkoks negatyvus faktorius“, – pridūrė jis.

Kaip ketvirtadienį pranešė portalas delfi.lt, aiškėja, kad dviejų Zarasų rajono meru siekusių tapti vietos politikų – buvusio rajono mero Nikolajaus Gusevo ir „darbiečio“ Rimvydo Podolskio bei vietos darbiečių – naudai pavasarį vykusiuose savivaldos rinkimuose buvo perkami balsai.

Kaip skelbia delfi.lt, prokuratūra balsus pirkusį vyriškį nuo bausmės atleido, tačiau ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę vyras visiškai pripažino ir neslėpė rinkėjams pirkęs alų, davęs pinigų.

Savo ruožtu Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį vykusiame posėdyje nusprendė pradėti tyrimą dėl rinkėjų papirkimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.