R. Karbauskis neatmestų galimybės tapti šalies premjeru

Seimo nario mandato 2020 metais atsisakęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad, sėkmės Seimo rinkimuose atveju, neatmestų galimybės tapti šalies premjeru.

R.Karbauskis.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
R.Karbauskis.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
R.Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
R.Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
R.Karbauskis.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
R.Karbauskis.<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 27, 2023, 10:20 PM

„Neatmesčiau tokios galimybės“, – LRT televizijai penktadienį patikino R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderio teigimu, artėjančiuose Seimo rinkimuose jis sunkiai įsivaizduotų LVŽS bendroje koalicijoje su Sauliaus Skvernelio „Vardan Lietuvos“. Pasak R. Karbauskio, jo buvusio bendražygio sukurtos partijos pažiūros yra pernelyg skirtingos.

„Iš principo tas neįmanoma dėl mūsų požiūrių skirtumo, aiškiai S. Skvernelio demokratai „Vardan Lietuvos“ Seime demonstruoja palaikymą dabartinei valdančiajai daugumai, demonstruoja balsavimą kaip liberalai. Mums su liberalais būtų labai sunku sutarti“, – aiškino praėjusiame Seime Kultūros komitetui vadovavęs R. Karbauskis.

Politiko teigimu, Darbo partijai vadovaujantis ir kelių politinių jėgų koaliciją suburti užsimojęs Andrius Mazuronis kol kas į LVŽS su pasiūlymu nesikreipė. Visgi, R. Karbauskio manymu, su šia partija jungtis į koaliciją taip pat nepavyktų.

„Su liberalais į koalicijas rinkimuose tikrai nesijungsime – Darbo partija turėjo pirmininką, kuris buvo liberalų frakcijoje Europos Parlamente, pats A. Mazuronis yra buvęs liberalas“, – dar kartą pabrėžė jis.

Anot R. Karbauskio, koaliciją būtų įmanoma sudaryti nebent su Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP).

„Manau, kad natūralus būtų susitarimas, sąjunga tarp „valstiečių“ ir socialdemokratų, jeigu socialdemokratų partijos vadovybės ir Seimo frakcijos pažiūrų nepadarytų savo pagrindinėmis pažiūromis“, – akcentavo LVŽS pirmininkas.

ELTA primena, kad Seimo rinkimai Lietuvoje vyks 2024 metais.

Rinkiminėms koalicijoms taikomas aukštesnis – 7 proc. siekiantis barjeras. Atskirai dalyvaujančios partijos sąrašas Lietuvoje turi surinkti bent 5 proc. balsų, kad pretenduotų į mandatus proporciniu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.