Valstybinės kalbos inspekcijos viršininkas A. Valotka dar nenusprendė ar trauksis iš pareigų: ant išvadų gėlytes paišau

Antradienį iš Kultūros ministerijos pasiūlymo atsistatydinti sulaukęs Valstybinės kalbos inspekcijos (VKI) viršininkas Audrius Valotka teigia, kad sprendimo dėl savo ateities pareigose dar nepriėmęs. Jis tikina su komisijos išvadomis susipažinęs, tačiau dar neapsisprendęs ar yra pagrindo trauktis.

A.Valotka.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
A.Valotka.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2023, 8:54 AM

„Dar nesugalvojau, sėdžiu, žiūriu į tą dokumentą, gėlytes paišau ant jo, kareivėlius visokius“, – Eltai komentavo A. Valotka.

„Susipažinau (su išvadomis – ELTA), bet kol kas sprendimo nepriėmiau“, – tęsė VKI viršininkas.

A. Valotka teigė, kad dar nežino, kiek laiko jam reikės apsispręsti ir šiuo metu daugiau komentarų neturi.

ELTA primena, kad Kultūros ministerija VKI viršininkui Audriui Valotkai išsiuntė pasiūlymą abipusiu susitarimu nutraukti darbo santykius.

Dėmesio centre jis vėl atsidūrė išplitus įrašui iš teksto redagavimo konferencijos REDA, kurioje VKI viršininkas skaitė pranešimą. Renginyje VKI viršininkas kalbėjo apie „visokius pavėžėjus, kalbančius „čiurkų“ kalbomis“. Pats A. Valotka portalui tikino sakęs ne „čiurkų“, o „tiurkų“.

A. Valotka kritikos dėl savo pasisakymų sulaukia ne pirmą kartą. Kultūros ministerijos suburta komisija A. Valotkai rugpjūčio mėnesį jau skyrė pastabą dėl jo pasisakymų radijo laidoje. Nepalankaus dėmesio VKI vadovas sulaukė po to, kai liepos mėnesį LRT radijo laidoje teigė, kad lenkiškos kaimų pavadinimų lentelės Vilniaus rajone ne tik žymi istorinę lenkų okupacinę teritoriją, bet ir pažeidžia Lietuvos įstatymus, todėl turėtų būti pašalintos. VKI viršininkas taip pat prilygino šiuos užrašus rusų okupuotų Donbaso teritorijų ženklinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.