G. Landsbergis: ar reikia, kad V. Putinas pakeltų dešinę ranką, jog Rusiją pradėtume lyginti su nacistine Vokietija

Po to, kai Rusijos Dagestano respublikoje nusileido lėktuvas iš Tel Avivo ir antisemitiškai nusiteikusi minia šturmavo oro uostą, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis svarsto, ar Vakaruose vis dar yra politikų, kurie po šių smurtinių išpuolių nesiryš Rusijos palyginti su nacistine Vokietija.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>G. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>G. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 30, 2023, 2:22 PM, atnaujinta Oct 30, 2023, 2:47 PM

„Net po Bučos buvo žmonių, sakančių, jog negalima lyginti Rusijos ir nacistinės Vokietijos. Na... O kaip dabar? Ar pogromai pakankamai įtikinami? Ar reikia, kad Putinas iš tikrųjų užsiaugintų ūsus ir pakeltų dešinę ranką?“ – pirmadienį socialinio tinklo „X“ paskyroje rašė šalies diplomatijos vadovas.

ELTA primena, kad sekmadienį Dagestane žmonių minia šturmavo Machačkalos oro uostą, kai čia nusileido lėktuvas iš Tel Avivo.

Per smurto protrūkį buvo sužeista 20 žmonių, įskaitant kelis policijos pareigūnus, taip pat sulaikyta apie 60 neramumuose dalyvavusių asmenų.

Bendrame Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu kanceliarijos ir Užsienio reikalų ministerijos pareiškime sakoma, kad „Izraelis tikisi, jog Rusijos teisėsaugos institucijos užtikrins visų Izraelio piliečių ir žydų, kad ir kur jie būtų, gerovę ir imsis ryžtingų veiksmų prieš riaušininkus ir laukinius kurstytojus, nusiteikusius prieš žydus ir Izraelio piliečius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.