S. Skvernelis stebisi Vyriausybės posėdyje kilusiu ginču: I. Šimonytės reakcija tikrai buvo neadekvati

Ekspremjeras Saulius Skvernelis sako, kad jam buvo nejauku žiūrėti į pirmadienį Vyriausybės pasitarimo metu įvykusį ginčą tarp Ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijai vadovaujančios Aušrinės Armonaitės. Opozicinei partijai „Vardan Lietuvos“ vadovaujančio politiko teigimu, I. Šimonytės išsakytos pastabos Laisvės partijos pirmininkei buvo tiesiog neadekvačios.

 S. Skvernelis<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 S. Skvernelis<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 S. Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 S. Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 S. Skvernelis<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 S. Skvernelis<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 S. Skvernelis<br>J. Elinsko/ELTA nuotr.
 S. Skvernelis<br>J. Elinsko/ELTA nuotr.
 S. Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 S. Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Benas Brunalas

Oct 31, 2023, 10:50 AM, atnaujinta Oct 31, 2023, 10:52 AM

„Bent jau aš nelabai įsivaizduoju savo Vyriausybėje, kada teko premjerauti, kad būtų toks požiūris į ministrus. Tikrai mes turėjome keletą atvejų kai reikėjo balsuoti. Absoliučiai dauguma sprendimų buvo priimami bendru sutarimu, bet kvestionuoti kito ministro poziciją, daryti tokį spaudimą – (premjerės – ELTA) reakcija tikrai buvo neadekvati“, – antradienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

„Mums kalbėjo apie naują politinę kultūra... Neduok Dieve, kad tokia politinė kultūra įsivyrautų Vyriausybėse. Aš tikrai manau, kad ekonomikos ir inovacijų ministrė pateikė argumentus, bet reakcija premjerės buvo keista. Buvo nejauku žiūrėti“, – pridūrė parlamentaras.

ELTA primena, kad pirmadienį vykęs Vyriausybės pasitarimas, kurio metu buvo aptariamas Europos Komisijos (EK) sprendimas dėl „Naujosios kartos Lietuvos“ plano keitimo ir papildymų sulaukė dėmesio viešojoje erdvėje – pasitarimo metu nebuvo išvengta premjerės I. Šimonytės ir ministrės A. Armonaitės apsižodžiavimo.

Pasitarime nutarta, kad Vyriausybė teiks „Naujosios kartos Lietuvos“ planą nepaisant to, kad su EK nepavyko sutarti nukelti su mokestinėmis pertvarkomis susijusių rodiklių įgyvendinimo. I. Šimonytė nurodė, kad EK pateikė visus argumentus, tačiau ekonomikos ir inovacijų ministrė ragino tęsti derybas su Briuseliu.

Politikėms diskutuojant A. Armonaitė stebėjosi premjerės jai keliamais klausimais.

„Aš nelabai suprantu, kodėl čia vyksta, net nežinau tokio žodžio“, – kalbėjo A. Armonaitė, o jos mintis pratęsė premjerė, užsiminusi apie „lėkščių daužymą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.