A. Dulkys atsakė į socialdemokratų kritiką dėl galimo manipuliavimo sveikatos paslaugų įkainiais: trūksta faktų ir įrodymų

Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) pasikreipus į Valstybės kontrolę (VK) dėl galimo manipuliavimo sveikatos paslaugų įkainiais, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tikina nematąs pagrindo tokioms spekuliacijoms. Todėl politikas ragina šiais klausimais pasikonsultuoti su buvusiais LSDP sveikatos apsaugos ministrais, kurie paaiškintų, kaip yra nustatomi pastarieji įkainiai.

Arūnas Dulkys<br>D.Labučio, ELTA nuotr.
Arūnas Dulkys<br>D.Labučio, ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2023, 12:07 PM

„Ne vienas sveikatos ministras yra buvęs iš jų partijos, tai gal prieš kreipiantis reikėtų pasitarti su jau buvusiais ministrais. Jie galėtų politinei vadovybei papasakoti, kaip yra nustatomi įkainiai“, – Eltai komentavo A. Dulkys.

Sveikatos apsaugos ministras mano, kad LSDP kritika dėl įkainių nustatymo pagal biudžeto galimybes nėra teisinga.

„Kiek aš mačiau tą kreipimosi turinį, tai man labai keistai skamba, kad lyg tai bandoma apeliuoti, kad pažeidžiama šalies Konstitucija, nes yra laikomasi biudžeto galimybių. Pagrindinė jo mintis, kad Lietuvoje, pasirodo, galima išteklius skirti ne pagal biudžeto vietas“, – dalinosi politikas.

Ministras įsitikinęs, kad nėra pagrindo manyti, jog sveikatos paslaugų įkainiais galėjo būti manipuliuojama.

„Iki ministrui tvirtinant įkainius matome, kiek yra visko daroma: valstybinė ligonių kasa skaičiuoja, sveikatos taryba analizuoja, tvirtina, teikia. Tai, man atrodo, yra visas mechanizmas, bet kažkodėl tai bandoma sukelti kažkokią abejonę“, – teigė sveikatos apsaugos ministras.

A. Dulkys sutinka, kad gali kilti problemų, jei iš tiesų yra gydymo įstaigų vadovų, kurie teikia paslaugas ne pagal sutartis. Visgi, jis abejoja, ar Lietuvoje tokių atvejų yra.

„Ten minima ir gydymo įstaigų, neva, kad jie teikia paslaugas pažeisdami sutartis. Tokią informaciją apie tokius gydymo įstaigų vadovus reikia nedelsiant perduoti Valstybinei ligonių kasai. Trūksta faktų, o jei socialdemokratų partija turi kažkokių įrodymų, tai juos reikia pateikti“, – komentavo A. Dulkys.

ELTA primena, kad socialdemokratų partija penktadienį kreipėsi į Valstybės kontrolę su prašymu ištirti galimą manipuliavimą sveikatos paslaugų įkainiais.

LSDP frakcijos seniūnės Orintos Leiputės teigimu, kreiptasi su prašymu išsiaiškinti, ar dabartinė įkainių nustatymo tvarka nesikerta su Konstitucijoje įtvirtinta piliečių teise į valstybės teikiamas sveikatos paslaugas.

Socialdemokratai kritikuoja ministrą A. Dulkį, kad šis gali nustatyti įkainius ne pagal realias paslaugų kainas, o pagal biudžeto galimybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo