R. Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Ž. Pavilionis vykstą į Kišiniovą, dalyvaus susitikime „Vieningi už Moldovą“

Penktadienį Seimo Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Žygimantas Pavilionis vyksta į Kišiniovą, kur dalyvaus susitikime „Vieningi už Moldovą“.

 Ž. Pavilionis ir R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Ž. Pavilionis ir R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2023, 10:00 AM

„Tikimės, kad lapkričio mėnesį Europos Komisija pasiūlys pradėti derybas dėl narsytės ES ne tik su Ukraina, bet ir su Moldova, kuriai reikės didelės pagalbos būsimų derybų laiku. (...) Mūsų patirtis šioje srityje Moldovai labai svarbi“, − pažymėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Panašią parlamentinę organizaciją kartu su Andriumi Kubiliumi esame sukūrę Ukrainai ir ji labai padėjo mums sutelkti reikiamą politinę paramą istoriniams ES sprendimams dėl kandidato statuso Ukrainai ir Moldovai, o dabar ir derybų pradžios su šiomis šalimis. Padėjome Ukrainai, padėsime ir Moldovai“, − sakė Ž. Pavilionis.

Renginį „Vieningi už Moldovą“ organizuoja Moldovos Parlamento Užsienio reikalų ir Europos integracijos komitetas. Jo metu numatomos diskusijos Europos integracijos, ekonominio vystymosi, energetinio saugumo ir saugumo atsparumo klausimais.

Praėjusių metų birželį Moldovai oficialiai buvo suteiktas kandidatės į ES statusas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.