S. Skvernelis įvertino Vyriausybės pasitarime kilusį ginčą: premjerės reakcija buvo nenormali

Vyriausybės posėdžio metu įvykęs premjerės Ingridos Šimonytės apsižodžiavimas su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite yra nenormali praktika, teigia Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis. Politikas tikina, kad panašių incidentų jo premjeravimo laikotarpiu nekildavo.

Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2023, 9:40 AM

„Man atrodo, kad reakcija yra nenormali, nes reikia suprasti, kad Vyriausybę sudaro 15 narių – 14 ministrų ir ministras pirmininkas – kurių kiekvienas balsas yra tolygiai, vienodai svarbus. Ir jeigu neturi bendro sutarimo, tai priimi jį demokratiniu būdų – balsuodamas. Tikrai tokių dalykų pas mus buvo, bet tikrai tai nei erzino, nei pykčio kėlė“, – „Žinių radijui“ teigė S. Skverenelis.

„Nemačiau tame jokių problemų, (nebuvo – ELTA) tokio neadekvataus pykčio, nesupratimo, bandymo ministrą net ir pažeminti, kaip buvo su ponia A. Armonaite, ieškant kažkokių ir metaforų jos atžvilgiu, ir pavedant darbus, kurie tikrai nėra šios ministerijos darbai“, – akcentavo ekspremjeras.

S. Skvernelis įsitikinęs, kad šį premjerės ir Laisvės partijos pirmininkės konfliktą nulėmė priešrinkiminės įtampos dėl neįgyvendintų pažadų rinkėjams.

„Yra didžiulės įtampos, kurios ypatingai veržiasi dabar, nes artėja rinkimai, dėl Vyriausybės sutartų ir nesutartų nepadarytų darbų. Ir kiekviena iš koalicinių partijų bando išpešti sau naudos“, – sakė parlamentaras.

„Vardan Lietuvos“ pirmininkas taip pat pripažįsta, kad be „laisviečių“ ir liberalų paramos priimti Nekilnojamo turto mokesčio pakeitimus konservatoriai turi nedaug šansų. Visgi politikas neatmeta galimybės, kad konservatoriai, siekdami realizuoti savo inciatyvą, gali imtis mažųjų koalicijos partnerių „rankų laužymo“.

„Galbūt atras Tėvynės sąjungos vadovai kažkokių svertų ir sugebės išlaužyti rankas mažesniems koalicijos partneriams ir tie sprendimai bus priimti“, – teigė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad pirmadienį vykęs Vyriausybės pasitarimas, kurio metu buvo aptariamas Europos Komisijos (EK) sprendimas dėl „Naujosios kartos Lietuvos“ plano keitimo ir papildymų, sulaukė dėmesio viešojoje erdvėje – pasitarimo metu nebuvo išvengta premjerės I. Šimonytės ir ministrės A. Armonaitės apsižodžiavimo.

Pasitarime nutarta, kad Vyriausybė teiks „Naujosios kartos Lietuvos“ planą nepaisant to, kad su EK nepavyko sutarti nukelti su mokestinėmis pertvarkomis susijusių rodiklių įgyvendinimo. I. Šimonytė nurodė, kad EK pateikė visus argumentus, tačiau ekonomikos ir inovacijų ministrė ragino tęsti derybas su Briuseliu.

Politikėms diskutuojant A. Armonaitė stebėjosi premjerės jai keliamais klausimais.

„Aš nelabai suprantu, kodėl čia vyksta, net nežinau tokio žodžio“, – kalbėjo A. Armonaitė, o jos mintis pratęsė premjerė, užsiminusi apie „lėkščių daužymą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.