R. Žemaitaičiui – gėda: siūlymą pradėti apkaltą vadina raganų medžioklėmis

Pirmadienį Seimo sudaryta specialioji komisija nusprendė, siūlyti pradėti apkaltos procesą parlamentarui Remigijui Žemaitaičiui, jis pats tvirtina, kad tokios komisijos sudarymas prieštarauja Konstitucijai. Antisemitizmu kaltinamas politikas viliasi, kad procesas bus nutrauktas Konstituciniame Teisme (KT).

Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Martyna Pikelytė

Nov 6, 2023, 2:37 PM

„Seimas turi sulaukti KT nutarimo ir jeigu KT laikysis nuosekliai savo suformuotos teismų praktikos, aiškiai pasakys, kad buvo pažeista Konstitucija sudarant komisiją ir pats sudarymas prieštarauja Konstitucijai. Tokiu atveju apkaltos klausimas net negali būti svarstomas“, – Eltai komentavo R. Žemaitaitis.

„Nepaisoma 2018 m. gruodžio mėnesio Konstitucinio Teismo nutarimo, kuris aiškiai pasakė, kad tokios sudėties komisijos, kuri nagrinėja mano klausimą, yra prieštaravimas Konstitucijai ir procedūros negalėjo būti taikomos“, – tęsė politikas, tvirtindamas, kad jo apkaltos klausimas negali būti net svarstomas.

Nė viename specialiosios komisijos susitikime nepasirodęs Seimo narys tikina, kad antradienį vyksiančiame Seimo posėdyje, kuriame bus svarstomas ir jo apkaltos klausimas, dalyvaus.

„Gėda už Seimą, kad Seimas neturi ką veikti ir užsiiminėja raganų medžioklėmis“, – kritikavo R. Žemaitaitis.

ELTA primena, kad specialiosios apkaltos komisija pirmadienį priėmė sprendimą, kad yra pagrindo pradėti apkaltos procesą R. Žemaitaičiui. Antradienį šis klausimas bus svarstomas Seime, o apkaltos palaikymo atveju Parlamente, dėl tolesnių procesų reikėtų kreiptis į KT.

Spalio 19 d. Seimas pritarė specialiosios apkaltos komisijos prašymui skirti daugiau laiko įvertinti naujausius parlamentaro R. Žemaitaičio pasisakymus po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį. Komisijos sudėtį papildė ir trys opozicinių frakcijų atstovai – „darbietis“ Viktoras Fiodorovas, socialdemokratė Dovilė Šakalienė ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys Tomas Tomilinas.

R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais ne kartą papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“, viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.