S. Kairys mano, jog šiuo metu numatyta Medijų rėmimo fondo suma nėra maža: neatmeta, kad lėšos gali didėti

Daliai žiniasklaidos atstovų prašant Medijų rėmimo fondo (MRF) finansavimą didinti iki 9 mln. eurų, kultūros ministras Simonas Kairys mano, kad kitų metų biudžeto projekte numatyta daugiau nei 5 mln. eurų suma nėra maža. Visgi, ministras neatmeta, kad MRF finansavimas gali augti.

Simonas Kairys.<br>ELTA / J. Kalinsko nuotr.
Simonas Kairys.<br>ELTA / J. Kalinsko nuotr.
Simonas Kairys.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Simonas Kairys.<br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Irtautė Gutauskaitė

Nov 7, 2023, 10:00 AM

„Ši kadencija pradėjo darbą nuo 2,7 mln. eurų, tada tas biudžetas tapo 3,2 mln., ir kai jau Seimą pasiekė naujo Medijų rėmimo fondo kūrimo klausimas, visada buvo minėta, kad tas biudžetas galėtų būti dvigubai didesnis – apie 6,4 mln. eurų, tai būtent tiek ir buvo prašyta Finansų ministerijos, Vyriausybės jau formuojant biudžetą“, – LRT radijui antradienį MRF finansavimą komentavo S. Kairys.

„Na, ir iš tų prašytų 3 su trupučių milijonų eurų buvo gauta beveik 2 milijonai. Tai, mano galva, tikrai nėra maža suma“, – pabrėžė kultūros ministras.

Pasak S. Kairio, iš pradžių MRF biudžete buvo numatyta 3,2 mln. eurų suma, todėl finansavimo padidinimas iki 5 mln. yra žingsnis į priekį.

„Biudžetas nuo 3 su trupučiu milijonų iki 5 su trupučiu milijonų, mano galva, yra tikrai irgi didelis žingsnis į priekį“, – pridūrė ministras.

Jis atkreipė dėmesį, kad nė vienos Kultūros ministerijos prižiūrimos programos finansavimas nebuvo padidintas tiek, kiek MRF.

„Nė viena programa, kurią prižiūri Kultūros ministerija, neturi procentaliai tokio didelio didėjimo, kaip būtent kalbant apie medijų rėmimą“, – sakė S. Kairys.

Visgi ministras teigė suprantantis, jog finansavimo lūkestis buvo didesnis. Todėl, anot jo, dar tik formuojantis MRF įstaigai ir biudžetui pasiekus Seimą, fondui skiriamos lėšos gali didėti.

„Be abejo, tas lūkestis visada buvo žymiai didesnis. Mes sektorių visada stengiamės girdėti, poreikius atliepti, bet supraskime, kad naujai išrinktas Medijų rėmimo fondo vadovas darbą pradeda tik šiomis dienomis, įstaiga dar formuojasi ir čia yra daug užduočių, kad visą tą mechanizmą paleisti, kad jis veiktų sklandžiai“, – kalbėjo S. Kairys.

„Aš manau, kad visos prielaidos didesniam biudžetui yra sudarytos, na, o kokia suma bus galutinė, pamatysime jau patvirtinus biudžetą“, – pažymėjo kultūros ministras.

ELTA primena, kad spalio pabaigoje dalis žiniasklaidos atstovų kreipėsi į Prezidentūrą, Seimą, Vyriausybę, Finansų ir Kultūros ministerijas su prašymu MRF finansavimą didinti iki 9 mln. eurų.

Žiniasklaidos priemones vienijančių organizacijų teigimu, anksčiau MRF biudžetą žadėta didinti mažiausiai dvigubai, tačiau kitų metų biudžete MRF numatyti tik 5 mln. eurų.

Prie kreipimosi prisijungė Lietuvos žurnalistų sąjunga, Lietuvos žurnalistų draugija, Interneto žiniasklaidos asociacija, Lietuvos radijo ir televizijos asociacija, Lietuvos kabelinės televizijos asociacija, Nacionalinė rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacija, Lietuvos regioninių radijo stočių asociacija, Asociacija „Nacionalinė spauda“, Lietuvos žiniasklaidos tautinių bendrijų kalbomis asociacija, Regioninių televizijų asociacija ir Kultūros periodinių leidinių asociacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.