Vilniaus miesto savivaldybė gavo mokytojų streiką planuojančio A. Navicko prašymą dėl mitingo prie Seimo

Vilniaus miesto savivaldybė antradienį gavo Andriaus Navicko vadovaujamos mokytojų profesinės sąjungos prašymą gauti leidimą mitingui prie Seimo. Profesinė sąjunga planuoja švietimo darbuotojų mitingą Nepriklausomybės aikštėje lapkričio 22 dieną.

Mokytojų streikas prie Vyriausybės.<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Mokytojų streikas prie Vyriausybės.<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Mokytojų streikas prie Vyriausybės.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokytojų streikas prie Vyriausybės.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokytojų streikas prie Vyriausybės.<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Mokytojų streikas prie Vyriausybės.<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Mokytojų streikas prie Vyriausybės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mokytojų streikas prie Vyriausybės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Irtautė Gutauskaitė

Nov 7, 2023, 12:25 PM

„Savivaldybė gavo profesinės sąjungos pranešimą apie planuojamą mitingą Nepriklausomybės aikštėje. Nurodoma, kad mitingas vyks lapkričio 22 d., jame dalyvaus iki 5000 žmonių“, – Eltai antradienį pranešė Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

Anot jo, suderinti leidimą mitingo organizavimui planuojama artimiausiu metu.

„Šios detalės iki leidimo išdavimo dar gali keistis, suderinti leidimą planuojama artimiausiu metu“, – pridūrė G. Grubinskas.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) antrąją mokytojų streiko bangą lapkričio 22 dieną žada pradėti mitingu prie Seimo.

„Aktyvius streiko veiksmus pradėsime lapkričio 22 dieną ir tą dieną, 16 valandą, prie Seimo organizuosime mitingą, tai rytoj planuojame kreiptis į Vilniaus savivaldybę dėl leidimo mitingui“, – pirmadienio vakarą po LŠDPS tarybos posėdžio Eltai sakė profsąjungos vadovas Andrius Navickas.

LŠDPS lyderis tvirtino, jog svarstymai dėl galimų protesto akcijų po lapkričio 22 d. priklausys nuo to, kokie su mokytojų algomis susiję sprendimai bus priimti Seime.

„Kol kas šiandien priėmėme sprendimus dėl šito mitingo, o toliau žiūrėsime ir spręsime pagal Seimo darbo ypatumus ir panašiai. Gali būti ir kitų akcijų įvairių, bet apie tai informuosime tada, kada priimsime sprendimus“, – komentavo A. Navickas.

LŠDPS pirmadienį išplatino kvietimą šalies švietimo darbuotojams prisidėti prie lapkričio 22 d. atsinaujinsiančios streiko bangos.

„Kviečiame visus šalies ugdymo įstaigų darbuotojus apsispręsti, ar jums tinka ŠMSM veikla ir vykdomos reformos. Ar tikite, kad jos gerina darbo sąlygas ir yra svarbios ilgalaikėje perspektyvoje? Jeigu ne, nuo lapkričio 22 d. atsiranda galimybė išsakyti savo asmeninę poziciją prisijungiant prie streiko. Kai mes visi kartu išsakysime savo poziciją, politikai bus priversti ją išgirsti“, – rašoma LŠDPS kreipimesi į mokytojus.

A. Navicko teigimu, nuo pedagogų streiko pradžios rugsėjo 29 dieną prie LŠDPS jau prisijungė 26 naujos ugdymo įstaigos.

ELTA primena, kad rugsėjo 29–spalio 12 d. vyko aktyvus pedagogų streikas, organizuotas švietimo darbuotojų profesinės sąjungos. Spalio 12 dieną streikui perėjus į pasyviąją fazę, mokytojai grįžo darbuotis į klases. Vis dėlto, grįžti į aktyvųjį streiką planuojama lapkričio 22 dieną.

Grįžimas prie streiko lapkričio pabaigoje yra grindžiamas tuo, jog tuo metu Seime bus pradėtas svarstyti kitų metų valstybės biudžetas. Tikimasi, kad parlamentarai išgirs profesinės sąjungos prašymą kitais metais didinti mokytojų atlyginimus ne 21 proc., kaip numatė Švietimo ministerija, o 32 procentais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.