G. Nausėda: EK rekomendacija pradėti stojimo į ES derybas su Ukraina ir Moldova – labai svarbus ir teigiamas postūmis

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Europos Komisijos (EK) rekomendacija Ukrainai ir Moldovai pradėti stojimo į Europos Sąjunga (ES) derybas yra toks sprendimas, kokio ir tikėjosi. Pasak jo, ypač Ukrainai, tai labai svarbūs ir teigiami postūmiai, sustiprinantys norą priešintis Rusijai.

 G. Nausėda<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 G. Nausėda<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
G. Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ignas Dobrovolskas

Nov 8, 2023, 2:45 PM

„Sprendimai yra tokie, kokių mes tikimės, t. y. kad Ukrainai ir Moldovai būtų suteikta galimybė pradėti derybas dėl narystės, Sakartvelui būtų suteiktas kandidatės statusas. Tam tikros išlygos reiškia, kad ne visi namų darbai dar padaryti, bet tai nėra tokios išlygos, kurios procesą padarytų neįmanomu“, – trečiadienį Panevėžyje žurnalistams teigė G. Nausėda.

„Šiandien, pripažinkime, laiko faktorius labai svarbus, ypač Ukrainai, kuri kovoja dėl savo laisvės ir kuriai tokie teigiami postūmiai nepaprastai sustiprina jos dvasią, norą kovoti toliau ir priešintis okupantui“, – akcentavo jis.

Šalies vadovas tikino, kad šiuo sprendimu yra sudaryta gera bazė būsimam Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdžiui. Jis viliasi, kad EVT susirinkimo metu pavyks įtikinti visas šalis pritarti EK rekomendacijai.

„Galvoju, kad sudaryta gera bazė, solidus pagrindas, bus gruodžio mėn. įvyksiančiam EVT susirinkimui, kuriame tikiuosi šalys nuoširdžiai ir nuosekliai remiančios Rytų partnerystės šalių artėjimą link ES, įtikins tas valstybes, kurios turi tam tikro skepsio“, – viltį išreiškė prezidentas.

ELTA primena, kad EK rekomenduoja pradėti Ukrainos stojimo į ES derybas, nepaisant jos kovos su korupcija trūkumų ir būtinybės toliau riboti oligarchų įtaką.

Briuselis taip pat rekomenduoja pradėti narystės derybas su Moldova, Sakartvelui suteikti kandidatės statusą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.