Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Rokiškio rajone – kraupi egzekucija: mirė tiesioginės „TikTok“ transliacijos metu jaunuolio talžytas vyras

Socialiniuose tinkluose plinta dar vienas kraupus vaizdo įrašas. 23 metų Rokiškio rajono Juodupės miestelio gyventojas žiauriai sumušė dvigubai vyresnį vyrą, kuris nuo patirtų sužalojimų galiausiai mirė. Egzekuciją smurtautojas dar ir tiesiogiai transliavo jaunimo pamėgtoje platformoje „TikTok“.

 Lrytas.lt koliažas
 Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2023, 11:36 AM, atnaujinta Nov 11, 2023, 8:42 AM

Kaip naujienų portalą lrytas.lt informavo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė, apie įvykį Bendruoju pagalbos telefonu pranešta dar spalio 24-ąją.

Jaunas vyras kol kas suimtas trims mėnesiams, policijai jis esą buvo žinomas jau seniai, o jo atžvilgiu pradėtas jau ne vienas ikiteisminis tyrimas.

Į spyrius jau nebereagavo

Išplitusiame vaizdo įraše galima matyti, kaip juodupėnas kambaryje spardo į galvą jau ant lovos gulinčiai ir į smūgius nebereaguojančiai aukai.

Išsijungei? Žinai, už ką gavai?“, – klausė jis.

Netrukus žiauriai sumuštas žmogus nuo lovos nukrito ant grindų, tačiau smurtautojo tai nesustabdė – 51 metų vyrą jis talžė toliau.

„Kelkis dabar, einu vandens atnešt, d***as“, – neatlyžo juodupėnas. Toliau vaizdo įraše matoma, kaip jis nuėjo į virtuvę įsipilti vandens, kurį netrukus šliūkštelėjo tiesiai aukai į veidą.

„Kelkis, py***e. Dabar atsakysi už visus savo veiksmus, supratai?“, – ragino jis.

Iš aukos skleidžiamų garsų dar buvo galima suprasti, kad vyras gyvas – tai, kad nesulaukia jokio atsako, įtariamąjį tik dar labiau įsiutino.

Išsip****i, aš tavęs klausiu? Neapsimesk, kad dvesi, že***a“, – šaukė jis, dar kelis kartus spirdamas į ant žemės gulintį žmogų.

Netrukus telefono vaizdo kamerą jis nukreipė ir į save, pradėjo rusiškai keiktis ir šaukti, o kiek vėliau transliacija nutrūko.

Sumuštas vyras esą kurį laiką dar buvo gydomas ligoninėje.

Žinomas ir policijai, ir seniūnui

Panevėžio policijos atstovė O.Jukniūtė portalui lrytas.lt nurodė, kad dėl incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas, kol kas juodupėnas tris mėnesius praleis už grotų.

Žinią apie šį įvykį policija iš žmonių gavo Bendruoju pagalbos telefonu 112.

„Iš pradžių ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, o paskui perkvalifikuotas į tyčinį nužudymą. Jis yra suimtas trims mėnesiams“, – aiškino O.Jukniūtė.

Tiesa, pareigūnai kol kas oficialiai nepatvirtina, kad sumušimą smurtautojas iš tiesų transliavo tiesiogiai, tačiau, jų žiniomis, savo egzekuciją gyventojas užfiksavo. Dėl vykstančio tyrimo policija taip pat negalėjo atskleisti, kokie yra šio nužudymo motyvai.

23 metų jaunuolis pareigūnams žinomas iš anksčiau – baustas buvo jau ne vieną kartą.

„Policijai jis yra žinomas, turėjo nuobaudų už viešosios tvarkos pažeidimus, buvo pradėti keli ikiteisminiai tyrimai“, – informavo Panevėžio apskrities VPK atstovė.

Juodupės seniūnui Valdui Adomoniui jaunuolis taip pat pažįstamas – pasak jo, įtariamasis neretai konfliktuodavo su vietos gyventojais.

„Kiek žinau, buvo konfliktas tarp jų. Daugiau nelabai galiu kažką pakomentuoti, nenoriu pakenkti tyrimui. Bet žinote, tokie įvykiai visada apauga gandais“, – portalui lrytas.lt kalbėjo V.Adamonis.

„Visko buvo su juo – ir konfliktų, ir turto sugadinimų, visai neseniai daugiabučio langą išdaužė tame pačiame name, kur ir jis pats gyvena. Ir daugiabučio gyventojai kvietė policiją dėl jo elgesio, tai problemų aišku, kad buvo“, – komentavo Juodupės seniūnas.

V.Adamonis patvirtino, kad nusikaltimo auka taip pat buvo vietinis juodupėnas, anksčiau gyvenęs Rokiškyje.

Tai – jau ne pirma tragedija, kuri užfiksuota būtent jaunų žmonių pamėgtoje „TikTok“ platformoje. Pavasarį tiesioginės transliacijos metu kaunietis save mirtinai sužalojo peiliu.

Išlaužus duris bute buvo rastas 40 metų vyro kūnas su durtinėmis žaizdomis krūtinės ir pilvo srityse. Patikrinimas nurodytu adresu atliktas gavus pranešimą iš Singapūro Interpolo nacionalinio biuro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.