R. Žemaitaitis skelbia įkūręs partiją

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis skelbia įsteigęs naują politinę partiją „Nemuno aušra“. Apie tai politikas paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.

Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Remigijus Žemaitaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2023, 12:29 PM, atnaujinta Nov 11, 2023, 1:33 PM

„Super PARTIJA NEMUNO AUŠRA įkurta! Nerealus jausmas“, – socialiniame tinkle rašė politikas. Politikas išrinktas ir naujos politinės jėgos pirmininku.

Kaip Eltai teigė R. Žemaitaitis, naujasis darinys ketina dalyvauti visuose 2024 m. vyksiančiuose rinkimuose. Į juos, akcentavo politikas, centro dešinei priklausanti jėga eis raginimais atsigręžti į Lietuvos regionus. Pasak jo, dabartinės parlamentinės partijos pernelyg susikoncentravusios į Vilnių ir atitrūkusios nuo paprasto žmogaus. Dėl to, akcentuoja parlamentaras, naujos politinės jėgos politinė programa bus Lietuvos Konstitucija.

„Pastaruoju metu ji yra laužoma, todėl aš pristačiau, kad politinės partijos programa bus Konstitucija“, – teigė R. Žemaitaitis.

R. Žemaitaičio teigimu, naujos partijos populiarumui neturėtų pakenkti jam metami kaltinimai dėl antisemitizmo bei gresianti apkalta. Tą, pasak jo, rodo partijos steigėjų bei šeštadienį suvažiavime dalyvavusių delegatų skaičius.

Neįsivaizduoja darbo tik su dviem partijom

Naujos partijos iniciatoriaus teigimu, Lietuvos politiniame spektre „Nemuno Aušra“ save mato sąveikaujant su visomis politinėmis jėgomis, išskyrus konservatorius ir Laisvės partiją.

„Dirbtume su visomis partijomis išskyrus konservatorius ir Laisvės partiją. Mes aiškiai pasisakome, kad jų ideologiniai dalykai yra priešingi Lietuvai. Ypač po Gabrieliaus Landsbergio vienos Kinijos politikos, kuri stebuklingu būdu, pasikeitė“, – teigė R. Žemaitaitis

„Jų ideologija yra mums nepriimtina“, – pridūrė jis.

Anot jo, naujoji partija nepritartų ir šiuo metu Seime diskusijas keliančiai civilinei sąjungai.

„Mes aiškiai pasisakėme, kad ūkiniai ir civiliniai santykiai turi būti sprendžiami. Bet negalima to prilyginti santuokai“, – sakė R. Žemaitaitis.

Anksčiau R. Žemaitaitis priklausė partijai „Laisvė ir teisingumas“, tačiau po viešų antisemitinių pasisakymų politikas neteko narystės partijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.