A. Bilotaitė: imamės priemonių, kad Lietuvoje neliktų vietos ir smulkiajai kontrabandai

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad pasienio kontrolės punktuose įrengus rentgeną stambiosios kontrabandos gabenimo atvejai yra užkardomi. Tačiau, anot jos, nerimą vis dar kelia smulkioji kontrabanda, tad būtina imtis priemonių, siekiant ją suvaldyti.

Agnė Bilotaitė, Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė, Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 15, 2023, 1:06 PM

„Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punkte įrengus rentgeną ir uždarius Stasylų geležinkelio pasienio kontrolės punktą, stambioji kontrabanda geležinkeliais buvo iš esmės suvaldyta. Dabar pagrindinis iššūkis lieka smulkioji kontrabanda. Tačiau kontrabandos gabentojams vis sunkiau vykdyti savo veiklą. Sienos apsaugos stiprinimo fizinės ir techninės priemonės, naujų kriminalinės žvalgybos algoritmų diegimas ir plėtojimas, bendrų priemonių su kitomis kontrolės institucijomis, ūkio subjektais vykdymas duoda rezultatą“, – ministerijos pranešime spaudai teigė A. Bilotaitė.

Pasak ministrės, norint dar efektyviau kovoti su kontrabanda, reikalingas institucijų, dirbančių su akcizinių prekių sulaikymu (muitinė, VSAT, policija), bendras statistinių duomenų rinkimas, rinkos analizė ir bendro situacijos vaizdo pateikimas visoje Lietuvoje.

Intensyvėjant kontrabandos gabenimui dronais, 2024–2025 metais planuojama įsigyti 70 dronų ir 57 antidronus. VRM taip pat pritarė papildomų 388 VSAT pareigybių komplektavimui ir jų išlaikymui 2024–2025 metams.

Be viso to, taip pat numatomos tolimesnės investicijos į sienos infrastruktūrą, diegiamas patrulio takas. Nurodoma, kad pirmuoju etapu planuojama įrengti apie 107 km patrulio tako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.