G. Landsbergis: „laisviečių“ balsavimas atidedant biudžeto svarstymą koalicijos santykiams įtakos neturės

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis nedramatizuoja poros „laisviečių“ balsavimo parlamente už biudžeto svarstymo atidėjimą. Pasak jo, tai didelės įtakos santykiams koalicijoje nedarys, o kitų metų biudžeto klausimas bus išspręstas.

 G, Landsbergis<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 G, Landsbergis<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Landsbergis.<br>Ž.Gedvilo (ELTA) nuotr.
G.Landsbergis.<br>Ž.Gedvilo (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ignas Dobrovolskas

Nov 15, 2023, 1:52 PM

„Ne didesnę negu anksčiau („laisviečių“ veiksmai daro įtaką koalicijoje – ELTA), panašūs veiksmai“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams teigė G. Landsbergis.

„Šito konkretaus fakto labai stipriai nesureikšminsiu, todėl, kad tokių įvykių yra buvę ir anksčiau. Yra būdai kaip juos išspręsti, tikiu, kad ir dabar išspręsime“, – tvirtino jis.

Antradienį iš Seimo plenarinių posėdžių buvo išbrauktas pirmasis 2024 m. valstybės biudžeto svarstymas. Už tokį opozicinės Darbo partijos frakcijos siūlymą balsavo 63, prieš – 53, susilaikė 6 parlamentarai.

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis pateikęs siūlymą tikino, kad Seimo BFK išvada dėl biudžeto neatitiko parlamento statute keliamų reikalavimų. Tuo tarpu BFK pirmininkas Mindaugas Lingė aiškino, kad tokios komiteto išvados yra įprasta praktika, o siūlymai biudžetui yra nepagrįsti finansiniais šaltiniais.

Siūlymas išbraukti biudžeto svarstymą iš antradienio darbotvarkės buvo priimtas opozicijos frakcijų atstovų ir dviejų „laisviečių“, Ievos Pakarklytės ir Tomo Vytauto Raskevičiaus dėka. Jeigu minėti du parlamentarai būtų balsavę prieš arba susilaikę, tuomet dėl siūlymo būtų reikėję perbalsuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.