I. Šimonytė pasveikino veiklos 20-metį mininčių Tolerancijos ugdymo centrų atstovus

Tarptautinės tolerancijos dienos išvakarėse, lapkričio 15-ąją, Vyriausybės rūmuose pasveikinti 20-ies metų veiklos Lietuvoje sukaktį minintys Tolerancijos ugdymo centrai ir jų atstovai.

I.Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I.Šimonytė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I.Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-11-15 11:11

Padėkas labiausiai nusipelniusiems tolerancijos ugdymo programos dalyviams įteikusi ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pažymėjo, kad tolerancija suteikia galimybę žvelgti jautriau, matyti plačiau ir paskatina mąstyti giliau, taip augindama visuomenės atjautą.

„Šiandien minime 20 metų Tolerancijos ugdymo centrų sukaktį Lietuvoje. Nuoširdžiai džiaugiuosi aktyvia centrų veikla, skleidžiama bendruomeniškumo ir pagarbos kitam žinia, puoselėjama istorine atmintimi, ugdomu pilietiškumu. Esate tiltai tarp mūsų istorijos ir kuriamos ateities Lietuvos.

Esu įsitikinusi, kad, pažindami aplinkinį pasaulį ir jo bei savo istoriją, mes galime statyti daug tvirtesnius ir tvaresnius ateities pamatus, tapti solidaresne ir atviresne pilietine visuomene, apsibrėžti ir sustiprinti savo europietišką tapatybę“, – trečiadienį savo kalboje pabrėžė premjerė.

Renginyje Vyriausybėje trečiadienį dalyvavo daugiau kaip 100 šalies pedagogų ir švietimo darbuotojų, prisidedančių prie tolerancijos ugdymo programos įgyvendinimo.

Per veiklos 20-metį Lietuvoje buvo įkurti 172 tolerancijos ugdymo centrai, kurių misija – gilinti mokinių ir mokyklų bendruomenių žinias apie nacių ir sovietų okupacijų nusikaltimus bei jų pasekmes, ugdyti ir puoselėti pagarbą žmogaus teisėms bei skirtingoms kultūroms.

Pirmą kartą Tarptautinė tolerancijos diena Lietuvoje paminėta 2003 m. lapkričio 16-ąją, Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti iniciatyva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.