Telšių mokyklos vėl sulaukė grasinimų – užsimenama apie įsiveržiančius ginkluotus karius su sprogmenimis

Penktadienio rytą kelios Telšių mokyklos vėl sulaukė grasinančių laiškų – juose teigiama, kad į mokyklas įsiverš ginkluoti kariai ir jas susprogdins. Policijos atstovai pažymėjo, kad ugdymo įstaigos vaikų neevakavo, tad mokymo procesas dėl šios situacijos nesutrikdytas, veikiama pagal algoritmus.

Mokykla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičiuo asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičiuo asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-11-17 11:06, atnaujinta 2023-11-17 19:57

Telšių rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Lina Leinartienė portalui lrytas.lt nurodė, jog kelios miesto progimnazijos ir gimnazija iš tiesų gavo grasinančius laiškus apie sprogmenis.

„Taip, kelios mokyklos gavo, bet tai yra jau ne pirmas kartas. Pas mus yra patvirtintas algoritmas, kaip mokykla turi reaguoti ir veikti, tai mokyklos, atsižvelgdamos į algoritmą, atlieka visus būtinus veiksmus“, – aiškino L.Leinartienė.

Tiesa, laiškų turinio savivaldybės atstovė nepakomentavo.

„Pati to laiško neskaičiau, bet esame informuoti, kokių veiksmų imtasi ir kas toliau planuojama“, – sakė ji.

„Manau, čia ne tik Telšiai pasirinkti – kiek mes žinome iš pareigūnų, ir kituose miestuose to būna. Ar tai tik Telšiai, labai abejoju.

Manau, ir toliau vykdomos tos pačios atakos, kokios buvo ir prieš tai vykdomos visos Lietuvos mastu“, – komentavo L.Leinartienė.

Savo ruožtu Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjas Artūras Šliavas nurodė, kad grasinantys laiškai gauti anglų kalba. Mokyklos vaikų penktadienį neevakavo, todėl pamokos jiems vyksta ir toliau.

„Dirba pareigūnai, mokymo procesas nėra sustabdytas, bendradarbiaujame su mokymo įstaigomis, jų administracijomis“, – informavo A.Šliavas.

Pasak jo, laiškų pobūdis yra labai panašus, koks buvo ir spalį, kai tokius pranešimus gavo bene visuose šalies miestuose esančios ugdymo įstaigos.

Policijos atstovo teigimu, grasinimuose užsimenama, kad į mokyklas įsiverš ginkluoti kariai su sprogmenimis ir juos ten paliks.

Grasinančių laiškų spalio mėnesį sulaukė didžioji dalis Lietuvos mokyklų, aktyviai jie buvo siunčiami net kelias dienas.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla anksčiau teigė, kad didžioji dalis grasinančių laiškų parašyta rusų kalba. Anot jo, laiškų su grasinimais siuntimas yra organizuota kibernetinė ataka, kurie siekiama sutrikdyti specialiųjų tarnybų darbą ir sukelti paniką visuomenėje.

Valstybės institucijos taip pat teigia, kad platinami grasinantys pranešimai šalies ugdymo įstaigoms yra tikslinga ir koordinuota ataka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.