Ukrainos kariams perduota nauja siunta elektros generatorių

Lietuva tęsia nenutrūkstamą karinės paramos tiekimą Ukrainai ir šiandien perdavė naują siuntą generatorių, lauko lovų bei sauso maisto davinių.

Krašto apsaugos miniserijos nuotr.
Krašto apsaugos miniserijos nuotr.
Krašto apsaugos miniserijos nuotr.
Krašto apsaugos miniserijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Krašto apsaugos ministerija

Nov 17, 2023, 3:10 PM

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pabrėžia, kad Lietuva tvirtai laikysis savo įsipareigojimų dėl paramos Ukrainai. Anot jo, rusai žiemą naikins Ukrainos kritinę infrastruktūrą, todėl atliepiant Ukrainos skubios paramos poreikius, Lietuva nupirko Ukrainos kariams mūšio lauke, ypač šaltuoju metu, reikalingų generatorių ir kitų priemonių.

160 kW galios stacionarūs dyzelinį kurą naudojantys elektros generatoriai yra skirti gaminti elektros energiją ir užtikrinti jos tiekimą įrenginiams, esantiems vietovėse, kuriose elektros tiekimo linijų nėra arba jos tiekimas nutrūkęs.

Elektros generatoriai sukomplektuoti įranga, kuri automatiškai įjungia elektros generatoriaus variklį elektros tiekimui iš stacionarių elektros tiekimo tinklų dingus ir jį išjungia, kai elektros tiekimas atsistato.

Užpildytu baku, pilnu apkrovimu elektros generatorius gali nepertraukiamai dirbti ne mažiau kaip 8 val. Elektros generatoriai yra apsaugoti nuo aplinkos poveikio ir gali būti eksploatuojami aplinkos temperatūrai esant -30 ℃ ar +40 ℃.

Paramą į Ukrainą transportavo Lietuvos kariuomenė.

Praėjusią savaitę Lietuva perdavė partiją antidronų ir generatorių, o mėnesio pradžioje Ukrainai buvo perduoti vidutinio nuotolio gynybos sistemos NASAMS raketų paleidimo įrenginiai. Dar anksčiau perdavė bepiločius orlaivius, sraigtasparnius Mi-8, priešlėktuvinius pabūklus L-70 su amunicija, šarvuotuosius transporterius M113, milijonus šovinių, granatsvaidžių amuniciją, radiolokacinės įrangos komplektus ir daug įvairios kitos paramos.

Be perduodamos karinės technikos ir įrangos, Lietuva nuolat aktyviai apmoko ukrainiečių karius, teikia gydymą ir reabilitaciją sužiestiems ukrainiečiams, rengia ekspertines konsultacijas, skiria lėšas į tarptautinius paramos Ukrainai fondus.

Lietuva jau yra sudariusi ir ilgalaikės paramos Ukrainai planą, 2024–2026 metams yra numatytas naujas 200 mln. eurų vertės karinės paramos Ukrainai paketas. Bendras jau suteiktos mūsų šalies paramos Ukrainai paketas siekia daugiau nei 1 milijardą eurų arba daugiau nei 1,4 proc. BVP, pusę šios sumos sudaro karinė parama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.