G. Landsbergis: sprendimai dėl sankcijų „Rosatom“ turėtų būti priimami nedelsiant

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis Vakarus ragina aprūpinti Ukrainą oro gynybos sistemomis ir sankcionuoti Rusijos valstybinę branduolinę korporaciją „Rosatom“, antradienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Gabrielius Landsbergis<br>Ž. Gedvilos (ELTA)nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>Ž. Gedvilos (ELTA)nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Landsbergis ir V. Bruveris<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G. Landsbergis ir V. Bruveris<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 9:40 PM

„Lietuva, tiekdama kritiškai reikalingą įrangą, prisideda prie Ukrainos energetikos sektoriaus atstatymo. Tačiau ne mažiau svarbu yra suteikti tinkamas priemones užtikrinti infrastruktūros saugumą, todėl sprendimai dėl oro gynybos sistemų tiekimo turėtų būti priimami nedelsiant“, – nuotolinio Didžiojo septyneto šalių ir jų partnerių (G7+) susitikime pabrėžė užsienio reikalų ministras.

G. Landsbergio teigimu, siekiant ilgalaikio ir apčiuopiamo poveikio, ne mažiau svarbios yra ir nuo tolimesnių veiksmų Rusiją atgrasančios priemonės.

„Sprendimai dėl „Rosatom“, ir viso Rusijos branduolinės energetikos sektoriaus įtraukimo į ES sankcijų sąrašus, turėtų būti priimami nedelsiant“, – pridūrė jis.

Pasak URM, susitikimo metu buvo aptarti ilgalaikiai veiksmai, kurie padės atstatyti ir modernizuoti nuo Rusijos atakų nukentėjusios Ukrainos energetikos infrastruktūrą, o ateityje padės užtikrinti modernios ir atsinaujinančia energetika grįstą ekonomikos plėtrą.

Ministerijos duomenimis, Lietuva yra daugiausiai elektros generatorių ir transformatorių Ukrainai suteikusi ES valstybė.

Susitikime kartu su G7+ užsienio reikalų ministrais taip pat dalyvavo Ukrainos diplomatijos vadovas Dmytro Kuleba, Pasaulio banko, Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko ir kitų tarptautinių organizacijų atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.