I. Šimonytė nemato poreikio pasitraukti iš premjerės pareigų prieš prezidento rinkimus

Prezidento posto antrąsyk sieksianti premjerė Ingrida Šimonytė nemato poreikio pasitraukti iš Vyriausybės vadovės pareigų rinkiminės kampanijos laikotarpiu. Tokią poziciją ji išsakė reaguodama į LRT užsakymu atliktą apklausą, atskleidusią, kad beveik pusė gyventojų pasisakytų už I. Šimonytės pasitraukimą iš premjerės pareigų prieš prezidento rinkimus.

Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-21 13:46

„Man atrodo čia yra įdomus klausimas, bet visiškai neišsprendžiama situacija, kadangi lygiai tą patį būtų galima kalbėti ir apie Seimo rinkimus, kai paprastai veikiantis premjeras dalyvauja Seimo rinkimų kampanijoje. Tai jeigu jis turėtų prieš Seimo rinkimų kampaniją atsistatydinti tam, kad siektų dar kartą tapti premjeru, sutikite, kad būtų keistoka situacija“, – Seime žurnalistams komentavo I. Šimonytė.

Ji atkreipė dėmesį, kad ministras pirmininkas gali pasiimti atostogas iki tol, kol baigsis prezidento rinkimai. Tokį I. Šimonytės žingsnį, LRT apklausos duomenimis, palaikytų 17 proc. gyventojų.

„Man atrodo, kad premjeras turi tą privilegiją ir pagal įstatymą gali pasinaudoti atostogomis. (...) Atostogos, mano supratimu, tikrai tą problemą leidžia išspręsti“, – pabrėžė premjerė.

Ji teigė nesiruošianti rinkimų kampanijos metu naudotis Vyriausybės ištekliais.

„Tikrai neskelbiau apie savo ketinimą kandidatuoti prie estakadų, neaprašinėjau apie tai iš Vyriausybės spaudos tarnybos ir visais kitais būdais vengsiu sudaryti net regimybę, kad kažkokiu būdu mano pareigos yra naudojamos rinkiminėje kampanijoje“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„O kad esu žinomas žmogus dėl savo užimamų pareigų tai taip yra, bet turbūt, kad taip yra ne vieno kandidato atveju“, – pridūrė premjerė.

Antradienį paskelbtos LRT apklausos duomenimis, pusė gyventojų Lietuvoje pasisako už premjerės I. Šimonytės pasitraukimą likus mėnesiui iki prezidento rinkimų. Taip mano 50,4 proc. šalies gyventojų.

Tuo metu 17 proc. gyventojų mano, kad I. Šimonytė turėtų išeiti atostogų iki tol, kol baigsis prezidento rinkimai, rodo apklausos rezultatai. Tiek pat apklaustųjų mano, kad ministrė pirmininkė, dalyvaudama šalies vadovo rinkimuose, turėtų likti savo poste.

16 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu, skelbė lrt.lt portalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.