„Vaikelis pritemusios sąmonės, ant kūno – kraujosruvos“: atskleidė, kokį pro langą kūdikį išvydo staigiai atvykę medikai

Nerišlūs žodžiai per skambutį į Bendrąjį pagalbos centrą, vyro pareiškimas, kad jam reikia kariuomenės pagalbos, fone – moters prašymas kviesti greitąją, o netrukus – per Lietuvą nusiritusi kraupi žinia apie pro langą išmestą penkių mėnesių kūdikį. Lapkričio 18-oji Lietuvoje ilgam įsimins, kaip žiauraus įvykio Klaipėdoje diena.

 Greitoji medicinos pagalba. <br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Greitoji medicinos pagalba. <br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-22 08:52

Kaip anksčiau rašė lrytas.lt, manoma, kad skambučio BPC sulaukė dar prieš vyrui išmetant vaiką pro langą, tačiau tiksliai to pasakyti dar negali niekas.

„Atvykus brigadai durys iš pradžių nebuvo atidarytos. Paskui vyriškis atidarė duris, moteris buvo išstumta iš buto, o vaikelis buvo išmestas per pirmo aukšto langą. Negalėčiau pasakyti, ar tai įvyko prie greitosios pagalbos, ar tai jau buvo įvykę“, – portalui lrt.lt sakė Regina Pocienė, pavaduojanti Greitosios medicinos pagalbos tarnybos Klaipėdos filialo vadovę.

Ji pabrėžė, kad skambučio metu bekalbant vyrui išgirsti moters žodžiai iškvietimą privertė iškart klasifikuoti kaip 1-osios kategorijos, kuomet reaguoti būtina nedelsiant. Medikai atvyko per 7 minutes. 

Kaip rašė lrt.lt, policija įvykį priskyrė C kategorijai, kuomet problemą galima spręsti ir nevažiuojant į iškvietimą, tačiau pareigūnams pakalbėjus su vyru buvo nuspręsta važiuoti į namus Laukininkų gatvėje.

Būtent prie šioje gatvėje esančio namo ir buvo rastas išmestas kūdikis.

„Vaikelis buvo pritemusios sąmonės. Jis neverkė. Šito pasakyti, ar jis buvo muštas prieš tai, negalime pasakyti, bet buvo ant kūnelio stebimos keletas kraujosruvų“, – sakė R.Pocienė.

Šiuo metu kūdikis gydomas Kauno klinikose. 5 mėnesių berniukas yra ištiktas komos, jo kūnelis reanimacijoje pajungtas prie gyvybę palaikančios aparatūros. Kaip antradienį rašė lrytas.lt, dėl vaikelio būklės operacijos atlikti nėra galimybės – gyvybinės funkcijos palaikomos medicinine aparatūra ir vaistais. Vaikas patyrė daugybinius galvos ir kitų kūno vietų sužalojimus, smūgiai sukėlė vidinį kraujavimą.

Kūdikį pro langą išmetęs vyras jau anksčiau buvo teistas už žmogžudystę – dar būdamas 15 metų jis su bendrininku nužudė benamį. Šiuo metu jis yra suimtas dviems savaitėms.

Kūdikio mama yra kartu su vaiku Kauno klinikose.

Šeima turi dar vieną vaiką – moteris iš ankstesnių santykių su kitu vyru augina 8 metų vaiką. Jis yra laikinai perkeltas pas savo artimus giminaičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.