A. Navickas kviečia Seimo narius balsuoti sąžiningai ir atliepti streiką atnaujinančių mokytojų prašymus

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininkas Andrius Navickas tikisi „sąžiningo balsavimo“ Seime svarstant kitų metų biudžetą ir priimant sprendimus dėl mokytojų atlyginimų didinimo.

Andrius Navickas<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Navickas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2023, 8:18 AM

„Tikimės iš Seimo palankaus mums sprendimo, sąžiningo balsavimo, todėl šiandien keliaujame prie Seimo“, – LRT radijui trečiadienį sakė A. Navickas.

Jo vadovaujama profesinė sąjunga nesutinka su Vyriausybės pateiktu pasiūlymu kitais metais didinti mokytojų atlyginimus 21 proc. Toks darbo užmokesčio didinimas, anot A. Navicko, yra nepakankamas. Profesinė sąjunga prašo atlyginimus didinti po 15 proc. nuo sausio ir rugsėjo mėnesių.

Streiką atnaujinančios profsąjungos lyderis A. Navickas kviečia Seimo narius dėl kitų metų valstybės biudžeto balsuoti „sąžiningai“.

„Tikrai kviestumėme Seimo narius šiandien ateiti į mitingą, bendrauti su mokytojais, išgirsti juos ir balsuoti ne taip galbūt, kaip liepia partijos vadovai, bet balsuoti pagal sąžinę (...), įsiklausant ir atstovaujant mokytojus, visuomenę“, – kalbėjo LŠDPS pirmininkas. ELTA primena, kad trečiadienį švietimo darbuotojų profesinė sąjunga atnaujina mokytojų streiką. Profsąjungos pirmininko A. Navicko teigimu, streikuoti ketina virš 3 tūkst. pedagogų ir 200 ugdymo įstaigų. Pirmąją streiko dieną planuojamas ir mokytojų mitingas prie Seimo.

Šiuo metu Seime svarstomas Vyriausybės parengtas kitų metų valstybės biudžetas. Atliepdamos mokytojų prašymus, trys opozicinės frakcijos yra parengusios siūlymus didinti pedagogų atlyginimus labiau, nei numatė švietimo ministerija.

Vėl streikuoti pradedantiems mokytojams tikintis Seimo narių palaikymo, švietimo ministras Gintautas Jakštas skeptiškai vertina opozicijos pasiūlymus pabrėždamas, kad biudžeto projekte numatytas maksimalus lėšų kiekis atlyginimams didinti.

Su kitomis keturiomis pedagogų profesinėmis sąjungomis ministerija rado sutarimą dėl mokytojų darbo sąlygų gerinimo – atlyginimų didinimo, klasių mažinimo bei etato struktūros peržiūrėjimo.

Ministerija dėl vaikų skaičiaus klasėse mažinimo ir mokytojo etato struktūros peržiūros yra radusi sutarimą ir su A. Navicko vadovaujama profsąjunga. Visgi, LŠDPS nesiruošia atnaujinti kolektyvinės šakos sutarties, kurioje būtų numatyti šie susitarimai, kol nebus priimtas mokytojų siūlymas dėl atlyginimų didinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.