Prokuratūra apskundė teismo sprendimą rekordinio kyšio byloje – prašo V. Šiliauską pasiųsti už grotų 6 metams

Prokuratūra apskundė teismo sprendimą buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šiliauskui už kyšininkavimą skirti piniginę baudą. Prokurorai skundu prašo nuteistajam skirti 6 metų laisvės atėmimo bausmę.

Vilius Šiliauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilius Šiliauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2023, 12:28 PM, atnaujinta Nov 27, 2023, 12:33 PM

„Prokuroro skundu prašoma V. Šiliauskui paskirti galutinę sumažintą bausmę – 6 metus laisvės atėmimo, įskaitant laikotarpį, kada jis buvo sulaikytas ir suimtas, o kitą nuosprendžio dalį palikti nepakeistą“, – Eltai pirmadienį sakė Kauno apygardos teismo atstovė Milda Kryžė.

Kauno apygardos teismas lapkričio 6 d. buvusį Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių V. Šiliauską pripažino kaltu dėl kyšininkavimo, jam skyrė 65 tūkst. eurų baudą ir 7 metams atėmė teisę dirbti valstybės tarnyboje.

Teismas taip pat nutarė konfiskuoti 2022 m. kovą atliktų kratų V. Šiliausko gyvenmojoje vietoje metu rastus grynuosius pinigus, tai yra 241 tūkst. eurų, išieškoti iš V. Šiliausko konfiskuotino turto, tai yra kyšio dalyko dalį, atitinkančią sumą, tai yra 19 tūkst. eurų.

Bylos duomenimis, V. Šiliauskas 2021–2022 m. tiesiogiai reikalavo ir paėmė iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno kyšius. Kyšių suma, anot teisėsaugos, siekė 260 tūkst. eurų.

V. Šiliauskas pripažino savo kaltę, gailėjosi. Jis teisme aiškino, kad siekė iš V. Kriaučiūno gauti apie 300 tūkst. eurų, nes už tokią sumą esą planavo įsigyti namą Ispanijos saloje Tenerifėje.

Teismas nurodė, kad V. Šiliauskas ikiteisminio tyrimo metu suteikė informacijos, kurios pagrindu pradėtas ir iki šiol atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimos sisteminės korupcijos Kauno miesto savivaldybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.