G. Nausėda apie civilinės sąjungos perspektyvą Seime: artėjant rinkimams, dėl jos nebeįmanoma susitarti

Prezidentas Gitanas Nausėda akcentuoja palaikantis vienos lyties porų santykių reglamentavimą, tačiau tai, pasak jo, turi būti daroma laikantis Konstitucijos nuostatų. Šalies vadovas taip pat pabrėžia, kad artėjant rinkimams dėl valdančiųjų ilgą laiką atidėlioto Civilinės sąjungos įstatymo priėmimo jau nebeįmanoma susitarti.

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 9:57 PM

„Aš pasisakau už tų santykių reglamentavimą, tačiau klausimas, kaip mes norime juos reglamentuoti“, – LRT televizijai sakė G. Nausėda.

Prezidentas priminė ir pateikimo stadiją Seime praėjusį, tačiau vėliau numarintą „artimoji ryšio“ įstatymo projektą.

„Man nevisiškai suprantama, kodėl vienu metu startavę du projektai – Civilinės sąjungos ir Artimos partnerystės ar artimojo ryšio institutai – vienas iš jų buvo numarintas, o kitas atsidūrė štai dabar tokioje situacijoje, kai artėjant rinkimams, žinote, gal analogija nelabai tinkama, bet kažkas panašaus kaip ir mokesčių reformos klausimu – buvo atidėliojama, buvo braižomos kažkokios raudonos linijos. O dabar atėjo tas metas, kai nebeįmanoma susitarti pačiame Seime“, – atkreipė dėmesį prezidentas.

Visgi G. Nausėda pabrėžė, kad homoseksualių porų santykiai turėtų būti reglamentuoti laikantis Konstitucijos nuostatų.

„Tai aš ir toliau pasisakau už tai, kad visi žmonės turi tam tikrų teisių, tik turime tai daryti ir įteisinti laikydamiesi Konstitucijos nuostatų ir Konstitucijos 38-ojo straipsnio turinio“, – sakė prezidentas.

ELTA primena, kad gegužę Seimas po svarstymo pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Įstatymą skeptiškai vertina ir jo palaikyti nesutinka dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje.

Savo ruožtu, Laisvės partija kritikuoja tokius politikų pasisakymų ir net svarsto blokuoti kai kurias TS-LKD iniciatyvas, nes šie, Laisvės partijos nuomone, nerodo pakankamai pastangų įtikinti abejojančius partiečius balsuoti už civilinę sąjungą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.