Pirmą kartą į Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos Vykdomąją tarybą nepateko Rusija: paremta Lietuvos kandidatūra

Rusija pirmą kartą istorijoje nebuvo išrinkta į Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) Vykdomąją tarybą. Kaip praneša Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM), trečiadienį vykusiuose rinkimuose dauguma parėmė Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos kandidatūras 2024–2026 m. laikotarpiui.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 11:39 PM

„Atėjo laikas kiekvienai tarptautinei organizacijai apsivalyti, kad išlaikytų savo aktualumą ir patikimumą“ – komentuodamas balsavimo rezultatus, sakė Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis.

Kaip teigia URM, tapusi Vykdomosios tarybos nare, Lietuva galės tiesiogiai ir aktyviai remti bendraminčių ir Lietuvos interesus atitinkančią poziciją šioje organizacijoje. Taip pat Lietuva toliau nuosekliai sieks atkreipti tarptautinės bendruomenės dėmesį į Baltijos ir kitose jūrose paskandintus cheminius ginklus, skatins bendradarbiavimą ir keitimąsi informacija šiuo klausimu. Lietuvos dalyvavimas Vykdomosios tarybos veikloje prisidės prie aktyvios ir atsakingos tarptautinės bendruomenės narės įvaizdžio stiprinimo. Lietuva jau buvo Vykdomosios tarybos nare 2020–2022 m. laikotarpiu.

Cheminio ginklo uždraudimo organizacija prižiūri Cheminio ginklo konvencijos įgyvendinimą, kuri buvo priimta 1997 metais. Konvencijos tikslas – siekti visų cheminių ginklų sunaikinimo. Konvencijai priklauso 193 valstybės narės. Vykdomoji taryba yra viena svarbiausių OPCW institucijų, rengianti ir svarstanti svarbiausius organizacijos sprendimus. Jai priklauso 41 valstybė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.