V. Rupšys dalyvaus Berlyno saugumo konferencijoje

Trečiadienį ir Ketvirtadienį Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys dalyvaus „Berlyno saugumo konferencijoje 2023“, kuri šiais metais orientuota į Europos ir NATO ryžtingumo bei atsparumo didinimą.

V. Rupšys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V. Rupšys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V. Rupšys<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
V. Rupšys<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
V. Rupšys<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
V. Rupšys<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
V. Rupšys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V. Rupšys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 9:44 AM, atnaujinta Nov 29, 2023, 9:45 AM

Kaip praneša Lietuvos kariuomenė, V. Rupšys pakviestas prisijungti prie forumo tema „Atgrasymas ir gynyba centriniame regione“, kuriame bus aptariami kertiniai atgrasymo būdai ir gynybos planai. Jame nuomonėmis keisis ir diskutuos Lietuvos, Nyderlandų, Suomijos, Švedijos, Vengrijos ir Vokietijos kariuomenių vadai.

Renginio metu bus aptariamas ir pasirengimas ginti NATO valstybių teritorijas ir kelių dimensijų gynybos planai bei stipraus rezervo sukūrimas.

Konferencijoje taip pat bus aptariama ES Strateginio kelrodžio strategija, NATO saugumo ir gynybos planai skirtingose dimensijose, energetinė ir kritinė infrastruktūra, kaip ekonominio saugumo pagrindas, klimato kaitos reikšmė saugumui, sveikatos priežiūros sistema, kaip nacionalinės gynybos strategijos dalis, dirbtinio intelekto naudojimas karinėje dimensijoje bei karinė pagalba Ukrainai.

„Berlyno saugumo konferencijoje“ kasmet dalyvauja nacionalinių parlamentų ir Europos Parlamento nariai, ministerijų ir agentūrų, ginkluotųjų pajėgų ir saugumo organizacijų atstovai daugiau nei iš 50-ies šalių, taip pat karinės pramonės atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.