V. Sinkevičius ES rinkimuose nuo žaliųjų partijos nekandidatuos

„Politico“ pranešė, kad aplinkos apsaugos komisaro Virginijaus Sinkevičiaus biuras šiandien paneigė gandus, kad komisaras ketina tapti pagrindiniu Europos žaliųjų partijos kandidatu kitais metais vyksiančiuose ES rinkimuose.

V. Sinkevičius<br>J. Kalinsko (ElTA) nuotr.
V. Sinkevičius<br>J. Kalinsko (ElTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 2:03 PM

„Nors (jis) dėl to jaučiasi pamalonintas, jo pagrindinis prioritetas... toliau bus jo pareigos komisaro poste“, – naujienų portalui „Politico“ išplatintame pranešime teigė jo biuras. „Jo manymu, šiuo svarbiu metu imti skirti visą dėmesį kitiems dalykams būtų neproduktyvu, ypač turint omenyje, kad sprendimo laukia dar daugybė svarbių bylų“, – nurodoma pranešime.

Kandidatų paraiškos priimamos šiandien iki vidurnakčio. ES žaliųjų partijos kampanijos lyderiai – vyras ir moteris – bus išrinkti šeštadienį vyksiančiame Europos žaliųjų sąskrydyje. Vokietijai atstovaujanti Europos Parlamento narė ir dabartinė parlamentinės žaliųjų frakcijos vadovė Terry Reintke jau yra pranešusi kandidatuosianti.

Kol kas nėra aišku, koks bus kitas V. Sinkevičiaus žingsnis, kitąmet pasibaigus jo kadencijai – ar jis kandidatuos į Europos Parlamentą, ar į ES komisiją, o gal sugrįš į gimtosios Lietuvos politinę areną? Tačiau antrą kadenciją komisaru jis greičiausiai nebus, nes jo kandidatūrą į šį postą 2019 m. iškėlusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nebėra valdžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.