VRM pradeda bendradarbiavimą su Lietuvos dvasininkais: kartu stiprins gyventojų pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms

Vidaus reikalų ministerija (VRM) pradeda bendradarbiauti su Lietuvos katalikų Bažnyčia. Anot ministrės A. Bilotaitės, dirbant kartu bus ieškoma galimybių tinkamuose religinės paskirties pastatuose įrengti priedangas, taip pat infrastruktūrą naudoti perspėjimo sirenų įrengimui bei jų tinklo Lietuvoje plėtrai.

Katedra<br>V.Skaraičio nuotr.
Katedra<br>V.Skaraičio nuotr.
Katedra.<br>V.
Katedra.<br>V.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 4:50 PM

„Katalikų Bažnyčios bendruomenė yra viena iš didžiausių bendruomenių, kuriai svarbu perduoti aktualią informaciją apie parengtį ir taip stiprinti žmonių sąmoningumą ir savisaugos kultūrą. Dvasininkų indėlis tiek šviečiant tuos, kurie mažiau naudojasi įprastomis informacinėmis priemonėmis, tiek peržiūri bažnyčioms priklausančius pastatus dėl galimo priedangų įrengimo yra labai svarbus“, – pranešime spaudai cituojama vidaus reikalų ministrė Agnė Biloataitė.

Planuojama, kad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) bei Lietuvos savivaldybių parengties pareigūnai aktualius bendruomenėms pasirengimo galimoms grėsmėms klausimus kartu su dvasininkais aptars visose 7– iose Lietuvos vyskupijose (60 savivaldybių).

Įvykus susitikimams, civilinės saugos specialistai planuoja tiesiogiai pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms mokymus organizuoti aktyvių parapijų bendruomenėms, o praktinius priedangų ir perspėjimo sirenų įrengimo klausimus derinti su konkrečiais dekanatais. Veiklos bus vykdomos visus ateinančius metus.

PAGD duomenimis, šiuo metu Lietuvos katalikų Bažnyčiai priklausančiuose pastatuose specialiuoju ženklu „Priedanga“ paženklinta 31 priedanga. Jose laikinai nelaimės atveju galėtų pasislėpti per 10 tūkst. gyventojų. Iš viso savivaldybės yra parinkusios 3 220 priedangų, kuriose tilptų per 800 tūkst. gyventojų (30 proc.).

Tuo metu perspėjimo sirenų tinklą šalyje sudaro 934 sirenos. Savivaldybėse jau pradėta įrenginėti dalis iš 197 naujų sirenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.