S. Skvernelis: Liberalų sąjūdžio sprendimas nedalyvauti prezidento rinkimuose nėra teisingas žingsnis

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad jį nustebino Liberalų sąjūdžio sprendimas nedalyvauti prezidento rinkimuose. Anot jo, toks žingsnis politinei partijai nėra teisingas.

Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-12-01 09:20

„Nustebino. Visgi, mane nustebino. (...) Aišku, Seimo rinkimai – vieni iš pagrindinių, bet prezidento rinkimų kampanijoje nedalyvauti pasakant, kad Liberalų sąjūdis neturi tinkamo kandidato, mane nustebino, atvirai pasakius“, – „Žinių radijui“ penktadienį kalbėjo S. Skvernelis.

Anot ekspremjero, liberalų sprendimas nėra teisingas.

„Aš manyčiau, kad partija, juolab esanti valdžioje, pretenduojant gerai pasirodyti ir kituose rinkimuose, neturi savo kandidato, sakant, kad šitie prezidento rinkimai bus mažiau įdomūs. Aš manau, kad jie kaip tik bus labai įdomūs, labai spalvingi ir, matyt, turėsime ir turime jau daug stiprių kandidatų. Tai nedalyvauti politinei partijai, manau, kad nėra teisingas žingsnis“, – sakė S. Skvernelis.

„Bet Liberalų sąjūdis apsisprendė, matyt, jie savo finansinius, žmogiškuosius resursus dės į Europos Parlamentą, nes dalis žmonių labai nori į Briuselį išvažiuoti ir baigti politinę karjerą“, – pridūrė demokratas.

ELTA primena, kad antradienio vakarą posėdžiavusi Liberalų sąjūdžio valdyba nutarė siūlyti partijai nedalyvauti kitų metų prezidento rinkimuose. Pasak liberalų, dėmesys bus skiriamas Seimo ir Europos Parlamento rinkimams.

Partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, kad jos sprendimui nedalyvauti prezidento rinkimuose įtakos turėjo šiuo metu einamos pareigos. Politikė nurodė, kad tokiu atveju, jeigu rinkimuose dalyvaus ir premjerė Ingrida Šimonytė, ir dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda, „būtų logiška“, kad vienas šalies vadovų dėl posto nesivaržytų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.