S. Skvernelis: A. Mazuronio likimas Seimo vadovybėje priklauso nuo V. Čmilytės-Nielsen sprendimų

„MG Baltic“ byloje kalta pripažintos Darbo partijos lyderio Andriaus Mazuronio likimas Seimo vadovybėje priklauso nuo Liberalų sąjūdžiui vadovaujančios parlamento vadovės Viktorijos Čmilytės-Nielsen klausimo, sako ekspremjeras Saulius Skvernelis.

 S. Skvernelis<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 S. Skvernelis<br> M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 S. Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 S. Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 S. Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
 S. Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 5, 2023, 10:23 AM, atnaujinta Dec 5, 2023, 10:24 AM

„Mes puikiai suprantame, kad kol Seimo pirmininkės klausimas nėra išspręstas, negali būti sprendžiamas pavaduotojų klausimas. Jei išsispręs Seimo pirmininkės klausimas, tada prasidėtų procedūra iš naujo – siūlymai dėl pavaduotojų. Matyt, automatiškai išsispręstų tie klausimai“, – žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis, komentuodamas opozicinių frakcijų sprendimą išsikviesti Seimo pirmininkę į plenarinių posėdžių salės tribūną atsakyti į jiems rūpimus klausimus.

Opozicijai kilo klausimų dėl V. Čmilytės-Nielsen galimybių toliau vadovauti Seimui po to kai Apeliacinis teismas vadinamojoje „MG Baltic“ byloje Liberalų sąjūdį bei Darbo partiją pripažino kaltomis.

Seimo mažumos atstovai paragino stabdyti parlamento darbą. Pasak „valstiečių“, parlamento darbas negali vykti kol nuteistos partijos neatliks teismo jiems skirtos bausmės ir nesumokės baudų.

Taip pat kelti klausimai, ar Seimas gali pasitikėti nuteistos partijos lydere V. Čmilyte-Nielsen kaip parlamento pirmininke, o Darbo partijos pirmininku A. Mazuroniu kaip vicepirmininku.

Valdantieji tikina pasitikintys V. Čmilyte-Nielsen ir nurodo, kad darbas su kaltinamojo nuosprendžio sulaukusiais liberalais yra įmanomas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas