Šiaulių regione kariai treniruosis veikti mobilizacijos sąlygomis

Gruodžio 5 d. Šiaulių regione prasideda Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos (KPKT) mokymai „Šaukimo punktas 2023“. Jų metu bus testuojamos karo prievolininkų šaukimo į tikrąją karo tarnybą procedūros, kurias šalyje reikėtų vykdyti paskelbus mobilizaciją ar karo padėtį. Iki gruodžio 8 d. truksiančiuose mokymuose KPKT taip pat siekia treniruoti ir karo prievolę administruojantį personalą veikti atitinkamomis sąlygomis – numatytose ne nuolatinės dislokacijos vietose steigiant šaukimo centrą ir šaukimo punktus bei gebėti vykdyti iš jų nustatytas užduotis.

 Karė<br> Lietuvos kariuomenės nuotr.
 Karė<br> Lietuvos kariuomenės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kariuomenė

Dec 5, 2023, 11:32 AM

„Šių mokymų veiksmai ir elementai orientuoti ne į karo prievolininkus, o į karius – jie treniruosis ir patikrins įvairius sumodeliuotus veiklos mobilizacijos ar karo padėties atvejo epizodus, reaguos į pratybų scenarijuose numatytus incidentus, vykdys kitas veiklas“, – sako KPKT direktoriaus pavaduotojas plk. ltn. Audrius Beinoras.

Mokymai prasidės rengiama diskusija, į kurią pakviesti ne tik Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo, Logistikos valdybos, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos, bet ir Šiaulių miesto, Šiaulių, Telšių, Pakruojo ir Mažeikių rajonų savivaldybių atstovai. Jos metu bus aptarti ir įvertinti konkretūs veiksmai ir situacijos, analizuojamos atsakingų institucijų atsakomybės ir funkcijos, patikrinti koordinavimosi veiksmai, detalizuotas sklandus KPKT padalinių bendradarbiavimas su regiono institucijomis rengiantis mobilizacijai bei ją įvedus.

Pasak mokymų vadovo plk. ltn. A. Beinoro, „Šaukimo punktas“ yra kasmet KPKT planuojami ir vadovaujami mokymai, kurie vyksta jau trečią kartą, tačiau rotaciniu principu – vis kitame šalies regione bei keliant vis aukštesnius siekius. Šį kartą Šiaulių regioninis karo prievolės ir komplektavimo skyrius ir keturi jo poskyriai turi galimybę treniruotis, pasitikrinti bei įvertinti, kaip greitai ir efektyviai būtų vykdomos šaukimo procedūros, kurių sklandi eiga yra labai svarbi užtikrinant visos valstybės ir jos gyventojų saugumą.

Šių metų rudenį karo prievolę administruojantis personalas taip pat treniravosi Lietuvos kariuomenės organizuotose personalo rezervo mobilizacinių procedūrų eksperimentavimo pratybose bei mobilizacinėse pratybose „Perkūno bastionas 2023“, per kurias buvo pildomi Alytaus regiono komendantiniai vienetai (komendantūras) parengtojo rezervo kariais bei tikrinama jų funkcinė veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.