URK ragina nedelsiant pradėti stojimo į ES derybas su Ukraina ir Moldova

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) ragina Europos Sąjungos (ES) šalis nedelsiant pradėti stojimo derybų su Ukraina ir Moldova procesą.

Europos Sąjungos vėliavos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Europos Sąjungos vėliavos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 1:58 PM

Komiteto narių teigimu, Ukrainos pasiryžimą prisijungti prie ES rodo faktas, kad Rusijos agresiją patiriantis šalis kariaudama gebėjo įgyvendinti 90 proc. Europos Komisijos (EK) nustatytų reikiamų žingsnių. Pasak jų, didelę pažangą sudėtingomis aplinkybėmis įgyvendinant esmines reformas padarė ir Moldova. Komiteto nuomone, ES atsakas į tai turi būti sprendimas dar šiemet pradėti derybas dėl narystės su šiomis šalimis kandidatėmis.

Kaip rašoma išplatintame pranešime, URK nariai trečiadienį vykusio posėdžio metu taip pat pasisakė ir už tai, kad bendrame pakete būtų pritarta EK siūlymams suteikti šalies kandidatės statusą Sakartvelui ir atverti stojimo derybas su Bosnija ir Hercegovina, šiai pasiekus reikiamą atitikties lygį.

Lapkričio pradžioje EK paskelbė rekomendacijas pradėti stojimo į ES derybas su Ukraina ir Moldova ir patvirtinti stojimo derybų su šiomis šalimis sistemą. Taip pat suteikti šalies kandidatės statusą Sakartvelui ir pradėti stojimo derybas su Bosnija ir Hercegovina, šioms šalims įgyvendinus atitinkamas sąlygas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.