Seimui siūloma suteikti daugiau galių sudarant Konkurencijos tarybą

Seimas imasi svarstyti Ekonomikos komiteto nario konservatoriaus Mindaugo Skritulsko pateiktas Konkurencijos įstatymo pataisas, siūlančias keisti Konkurencijos tarybos sudarymo tvarką.

Seimas<br>J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
Seimas<br>J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2023, 4:37 PM

„Šiuo metu Konkurencijos tarybos pirmininką ir narius Ministro Pirmininko teikimu skiria Respublikos Prezidentas, siūloma jų skyrimą deleguoti Seimui. Taip pat siūloma padidinti šios tarybos narių skaičių“, – įstatymo pataisas iš Seimo tribūnos ketvirtadienį pristatė M. Skritulskas.

Jas svarstys Seimo Ekonomikos komitetas, o Seimo plenarinėje salėje projektas vėl atsiras pavasario sesijoje.

Siekiant stiprinti Konkurencijos tarybos objektyvumą bei skaidrumą, siūloma padidinti jos narių skaičių nuo 4 iki 6, jų skyrimą deleguojant Seimui. Taip pat nuo 6 iki 5 metų siūloma sumažinti Konkurencijos tarybos pirmininko ir narių kadenciją.

Jeigu Seimas pritartų, po 2 kandidatus į Konkurencijos tarybos narius teiktų Respublikos Prezidentas, Seimo Pirmininkas ir Ministras Pirmininkas. Siūloma, kad Konkurencijos tarybos pirmininką Ministro Pirmininko teikimu, Seimui pritarus, skirtų Respublikos Prezidentas.

„Nors pagal įstatymą Konkurencijos taryba atskaitinga Seimui, tačiau paradoksalu, kad Seimas nevaidina jokio vaidmens skiriant Konkurencijos tarybos pirmininką ar jos narius“, – pastebi projekto autorius M. Skritulskas.

Įstatymo pataisos taip pat numato, kad Konkurencijos tarybos pirmininkas skirtų ne du, o vieną Konkurencijos tarybos pirmininko pavaduotoją.

Tikimasi, kad siūlomi pakeitimai stiprins Konkurencijos tarybos objektyvumą, padės apsisaugoti nuo galimų išankstinių susitarimų.

Šiuo metu Konkurencijos tarybą sudaro pirmininkas ir keturi nariai. Konkurencijos tarybos pirmininką ir narius Ministro Pirmininko teikimu skiria Respublikos Prezidentas. Konkurencijos tarybos pirmininkas ir jos nariai skiriami 6 metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.