Penktadienį vyks meno kūrinių aukcionas: surinktos lėšos bus skirtos Ukrainos fronto linijose dirbantiems paramedikams

Lietuvos dailininkų sąjunga (LDS) su europarlamentaro Petro Auštrevičiaus biuru penktadienį rengia meno kūrinių aukcioną, skirtą paremti Ukrainos karo fronto paramedikus. Aukcionui „Kova iki pergalės“ pateikta virš 200 darbų, kuriuos sukūrė menininkai iš penkių valstybių.

Greitoji pagalba<br>M.Patašiaus / asociatyvi nuotr.
Greitoji pagalba<br>M.Patašiaus / asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2023, 10:10 AM

„Mano žiniomis, dabar yra pateikta jau virš 200 darbų. Turiu pažymėti, kad tai nėra vien tik lietuvių dailininkų darbai, tai yra ir iš Lenkijos, iš Estijos, Latvijos ir net Ukrainos. Tai yra penkių valstybių menininkų darbų aukcionas“, – LRT radijui penktadienį kalbėjo Europos Parlamento narys P. Auštrevičius.

Trečdalis aukciono metu surinktos sumos bus skirta darbų autoriams už panaudotas medžiagas, o likusi dalis bus pervedama organizacijai „Blue/Yellow“, kuri paramą perduos Lenkijos paramedikų savanorių organizacijai „Awangarda“.

Paramedikai gelbsti tas gyvybes, kurios yra sužeidžiamos – kariai netenka galimybės kovoti. Reikia laiku suteikti kokybišką medicininę pagalbą, o „Awangarda“ yra būtent ta organizacija, jie tą ir daro – jau išgelbėjo virš 2,5 tūkst. gyvybių iš pirmosios fronto linijos. Todėl šį kartą mūsų pastangos yra skiriamos būtent tam, kad suteiktume paramą „Awangarda“ – lenkų paramedikų organizacijai, kuri gelbsti ukrainiečių karių gyvybes priešakinėse linijose“, – pristatė P. Auštrevičius.

„Tai yra apie 20 žmonių, dauguma jų yra medikai, gydytojai ir kiti specialistai. (...) Tai yra labai rimta komanda. Šių medikų darbas yra gerokai rimtesnis – jie dirba stabilizacijos punktuose, ten yra visiškai kitas lygis. Matau, kad tikrai verta padėti“, – pridūrė „Blue/Yellow“ steigėjas Jonas Ohmanas.

Pasak europarlamentaro P. Auštrevičiaus, šis aukcionas parodo, kad Lietuvos–Lenkijos pažadai kartu padėti Ukrainai yra realizuojami.

„Tai dar vienas puikus įrodymas, kad Lietuvos–Lenkijos santykiai ir partnerystė, konkrečiai padedant Ukrainai, nėra vien tik tai žodžiai, tai yra darbai“, – pabrėžė politikas.

„Mes specialiai darome kalėdiniu laikotarpiu, parodydami, kad ta parama Ukrainai tevyksta, mes remiame stipriai ir visokeriopai“, – pridūrė jis.

Aukcionui savo darbus yra pateikę Antanas Sutkus, Sigita Maslauskaitė-Mažylienė, Kęstutis Grigaliūnas, Nomeda Marčėnaitė, Laisvydė Šalčiūtė, Miglė Kosinskaitė, Vygantas Paukštė, Audrius Gražys, Eglė Ganda Bogdanienė, Arūnė Tornau, Raimondas Savickas, Arvydas Pakalka, Eglė Einikytė – Narkevičienė, Artūras Valiauga, Liūtauras Griežė, Andrius Makarevičius ir daugelis kitų autorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.