A. Bilotaitė: grėsmių nemažėja, bet 2023 m. tapome atsparesni

Trečiaisiais vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės kadencijos metais padėti pamatai ilgalaikės pareigūnų gerovės užtikrinimui, statutinių tarnybų ir jų atsparumo hibridinėms grėsmėms, sąveikos su šalies kariuomene stiprinimui. Reikšmingų pokyčių pasiekta civilinės saugos srityje – vykdytas aktyvus visuomenės informavimas, priedangų tinklo ir gyventojų perspėjimo sistemos plėtra, pratybos, darbą pradėjo parengties pareigūnai. Išbandyta vieninga priešgaisrinės saugos sistema, ugniagesiai gelbėtojai aprūpinti naujausia technika, stiprinama gaisrų prevencija.

A. Bilotaitė<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
A. Bilotaitė<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Vidaus reikalų ministerija

Dec 13, 2023, 11:20 AM

Dar labiau sustiprinta valstybės sienos apsauga – Lietuva jau turi aukščiausią ES išorės sienos apsaugos standartą. Didelis dėmesys skirtas regioniniam bendradarbiavimui, gerinant šalių pasirengimą drauge atremti kylančias grėsmes. Priimti neteisėtos migracijos valdymui svarbūs sprendimai, imtasi veiksmų siekiant užkardyti darbo migracijos keliamas grėsmes.

Suvaldyta stambioji kontrabanda. Sutelktos pajėgos narkotikų prevencijai mokyklose, imtasi ryžtingų veiksmų kovoje su seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus. Stiprinant viešąjį valdymą pradėta įgyvendinti Valstybės tarnybos pertvarka, savivaldybėse – naujas vietos savivaldos modelis. Regionai jau pasirengę priimti rekordines investicijas ir įgyvendinti regionų plėtros planus.

„Per šiuos metus tapome atsparesni – esame tvirtesni, labiau pasirengę ir mažiau pažeidžiami visose srityse ir visais lygmenimis. Atsparumas – tai strateginis planavimas į priekį, geresnis tarnybų aprūpinimas, pasirengimas ir stipresnė jų sąveika, tai motyvuoti pareigūnai, informuota visuomenė, tai – ir stiprus bei efektyvus viešasis sektorius. Per metus padarėme labai daug, kad būtume geriau pasirengę atremti visas grėsmes. 2023-ieji išties buvo atsparumo didinimo metai, pradėtus darbus tęsime ir kitąmet“, – teigia ministrė A. Bilotaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.