Parlamento etikos sargai: jubiliejinį koncertą rengiantis V. Juozapaitis nepažeidė Seimo statuto ir Konstitucijos

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos vertinimu, jubiliejinį koncertą organizuojantis Kultūros komiteto pirmininkas, konservatorius Vytautas Juozapaitis nepažeidė parlamento statuto ir Konstitucijos.

Vytautas Juozapaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Juozapaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Juozapaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Juozapaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Juozapaitis<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Juozapaitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 13, 2023, 3:47 PM, atnaujinta Dec 13, 2023, 3:48 PM

Tokį sprendimą rėmė 6 komisijos nariai, 3 rėmė Mišrios Seimo narių grupės atstovės Ritos Tamašunienės siūlymą pratęsti tyrimą.

„Seimo narys Vytautas Juozapaitis, dalyvaudamas koncertinėje veikloje, nepažeidė Lietuvos Respublikos Konstitucijos (…) bei Seimo statuto (…) nuostatų“, – rašoma komisijos išvadose.

V. Juozapaičiui taip pat rekomenduota ateityje vykdant kūrybinę veiklą atidžiau paisyti numatytų įstatymų nuostatų.

Visgi, Rita Tamašūnienė siūlė etikos sargams tyrimą pratęsti. Jos manymu, reikia platesnės analizės, įvertinant sutartinius įsipareigojimus ir koncertinės veiklos dažnumą.

Kaip pranešta anksčiau, į komisiją su prašymu išsiaiškinti, ar V. Juozapaičio veikla suderinama su Seimo nario pareigomis, kreipėsi Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis. Politiko kreipimesi nurodoma, kad V. Juozapaitis gruodžio 22 d. sostinės Valdovų rūmuose rengia savo jubiliejinį koncertą. Be to, „darbietis“ atkreipė dėmesį, kad šis koncertas yra mokamas. Todėl, pasak jo, kyla pagrįstų abejonių V. Juozapaitis nepažeidė Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtinto draudimo gauti bet kokį kitą atlyginimą ir užsiimti bet kokia kita veikla.

ELTA primena, kad diskusijos dėl V. Juozapaičio koncertų Seime užverda ne pirma kartą. Parlamento opozicijos atstovai jau anksčiau teigė, kad konservatoriaus kūrybinė veikla yra nesuderinama su Seimo nario pareigomis ir panašėja į normalų darbą.

Konstitucija Seimo nariui draudžia užsiimti papildomomis veiklomis, išskyrus kūrybinę veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.